NINOVE - Leerlingenraad van Heilige Harten Secundair zet zich in voor YOCEVIM tijdens de Warmste Nacht

C21

NINOVE - Leerlingenraad van Heilige Harten Secundair zet zich in voor YOCEVIM tijdens de Warmste Nacht

2016-23-12_yocevim__warmste_nacht
 
2016-23-12_yocevim__warmste_nacht
 

De leerlingenraad van Heilige Harten Secundair in Ninove komt  opnieuw op voor het goede doel in het kader van Music For Life. Dit keer zetten ze zich in voor YOCEVIM, wat staat voor Youth, Orphan, Care, Education, Vlaanderen In Malawi. De leerlingen willen zo ondersteuning bieden aan deze ontwikkelingsorganisatie. De nacht van donderdag op vrijdag vonden er heel wat activiteiten plaats en trokken de leerlingen samen met hun begeleiders naar De Schorre in Boom waar ze live (om 23.20u) het bedrag bekend  maakten dat aan YOCEVIM wordt geschonken 3078.80 €.

 

YOCEVIM staat voor Youth, Orphan, Care, Education, Vlaanderen In Malawi. Het goede doel is eigenlijk de ondersteuning van 9 Malawese dorpen en is 3-ledig:

  • Ten eerste de ondersteuning van een kleuterschool in Malawi, waar dagelijks 200 kleuters tussen 2 en 6 jaar onderwijs en een evenwichtige maaltijd krijgen.
  • Ten tweede de ondersteuning van een meisjes voetbalploeg. Een 30-tal meisjes trainen 2 maal per week en spelen wekelijks wedstrijden in zowel de regionale als de nationale competitie.
  • Ten derde de ondersteuning van een jeugdcentrum. Het jeugdcentrum opent 2 maal per week de deuren en geeft de jongeren tussen 8 en 18 jaar de mogelijkheid om te spelen, om boeken te lezen en via het jeugdcentrum wordt er ook aan aidspreventie gedaan.

http://www.yocevim.org/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 feb 2024
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief