NINOVE - Tournée Minérale: een maand zonder alcohol. Doe je mee?

C21

NINOVE - Tournée Minérale: een maand zonder alcohol. Doe je mee?

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De DrugLijn en Stichting tegen Kanker slaan de handen in elkaar voor de nieuwe sensibiliseringscampagne ‘Tournée Minérale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari 2017 alcohol een maand lang af te zweren.

 

Alcohol drinken is heel normaal geworden. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de (dagelijkse) routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer zestig verschillende aandoeningen. Redenen genoeg dus om alcohol een maand lang aan de kant te zetten. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Heel wat mensen merken die maand dat ze beter slapen en zich fitter voelen. Je spaart ook heel wat geld uit. En je krijgt minder calorieën binnen, je kan dus zelfs gewicht verliezen door even ‘nee’ te zeggen.

 

Februari 2017 wordt de alcoholvrije maand. Na de eindejaarsfeesten en de recepties is februari een ideaal moment om even te bekomen en het jaar fris in te zetten. Via www.tourneeminerale.be vind je meer info en kan je je registreren om geld in te zamelen en zo het kankeronderzoek steunen.

 

De stad vroeg haar personeelsleden en die van het OCMW om het goede voorbeeld te geven en deel te nemen aan de actie. Gedurende de maand februari krijgen ze ook wekelijks een tip voor alcoholvrije alternatieven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2017
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief