NINOVE 22ste carnaval aftelkalender 'DE WETTELIËR'

C21

NINOVE 22ste carnaval aftelkalender 'DE WETTELIËR'

Carnavalaftelkalender____de_wetteli__r___
 

Carnaval aftelkalender ‘DE WETTELIËR’ voor te kunnen stellen. De aftelkalender is net zoals de voorgaande jaren geïnspireerd op de welbekende Druivelaar, en voorzien van eigen Ninoofse heiligen en themadagen. In De Wetteliër tellen we 33 dagen af naar carnaval (vanaf vandaag 31 januari) en brengen we het reilen en zeilen van het voorbije jaar in Ninove op ludieke wijze onder de aandacht

 

In deze carnavaljubileum-editie van de Wetteliër belichten we in de week van 'Lacht ne kieë (grien) noër 't voegelken' op onze wijze o.a. de nieuwe stadscamera's, het Krasj-kunstparcours en de jeugdcarnavalraad. In de week van 'Wadde as...' maken we een plaatselijke kalenderversie van het intussen welbekende programma 'Wat als?'. De week van '22 joër Wetteliër' kijkt terug naar het verleden, maar werpt ook een blik op het heden van onze jubilerende aftelkalender. 

 

Volgens het vertrouwde recept begint onze Wetteliër opnieuw met de 'Week van de prauisjkamp'. Daarin zoeken we aan de hand van 7 tips naar een persoon, een gebeurtenis of iets anders dat alleszins met Ninove te maken heeft. De winnaar van de prijskamp gaat aan de haal met een magnumfles champagne.

Onze aftelkalender eindigt traditioneel met de week van het carnavalthema, dit jaar 'Sjikke Dinges'. Deze week kreeg als ondertitel 'De Nienofske weirken van barmhartighauidj' en bevat o.a. het H. Foodtruckfestival, de H. Wesley en H. Kevin, de H. Afschauidjstournee van Prinsj Fai en het H. Plusken.

 

De traditie van de aftelkalender wordt sinds een aantal jaren voortgezet door RADAUISJ!, dat bestaat uit ex-leden van het ter ziele gegane NKV Bosjop, dat voordien zorgde voor ‘De Wetteliër’

 

De Wetteliër is te verkrijgen bij de leden van RADAUISJ!, in Café De Leste Zonde en bij Sermant, en kost nog steeds 6 euro. Wie graag de kalender aan huis geleverd krijgt, kan bellen naar 0478 47 58 29. De oplage is opnieuw beperkt tot 150 exemplaren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief