NINOVE - Nieuw kunstenfestival ViTrien lokt artiesten met CCC

C21

NINOVE - Nieuw kunstenfestival ViTrien lokt artiesten met CCC

Logo

Van 23 april tot en met 7 mei 2017 organiseert de stad Ninove de eerste editie van kunst- en cultuurfestival ViTrien. Vijftien dagen lang zet de stad kunstenaars in de vitrine – soms letterlijk. ViTrien toont niet zozeer ‘het beste’ van Ninove, maar doet zijn best om wat schoon, speciaal of ondeugend is te tonen op een manier die schoon en ondeugend is op plekken die af en toe speciaal zijn.

 

ViTrien brengt onder andere de tweede editie van Lokale Helden op vrijdag 28 april. Ninoofse rock’n’pop-helden die willen meedoen, kunnen nog tot 15 februari inschrijven via jeugd@ninove.be. Lokale Helden zal worden afgesloten door StuBru-lievelingen Amongster, met ‘lokale held’ Tom Soetaert. ViTrien wil daarnaast zoveel mogelijk ‘Ninoofse Kleppers’ (als daar zijn: muzikanten, harmonieën, koren en andere ‘lawaaimakers’) een plek gunnen. Op het vlak van beeldende kunsten werkt een gelegenheidscurator aan een reeks spraakmakende projecten, met als speerpunt een pop-upplek en experimenteerplaats voor cultuur, ambachten en sociale economie. We organiseren een nieuwe artiestentoer ‘Tournée Atelier’ en laten kunstenaars de Oude Post creatief uitzwaaien. Het succes van de spiegeltent die we vorig jaar naar Ninove haalden, hoopt ViTrien nog eens over te doen met een circustent: hetzelfde concept op een andere plaats, tjokvol muziek, theater en – uiteraard- circus.

 

‘The making of’?

ViTrien kan ook letterlijk jouw podium worden. Heb je verborgen danstalenten? Wil je je hiphopkunsten demonstreren? Zin om je te outen als de lokale Banksy? Goesting om het podium te beklimmen als aanstormende Stand Up Komiek? Of vind je het eindelijk tijd om die Weltschmerzgedichten uit je schuif te halen? Schrijf je in voor ViTrien en we zoeken voor jou een presentatiemogelijkheid. Meer nog: het thema van de Week van de Amateurkunsten, die in dezelfde periode plaatsvindt, is ‘the making of’. En dus wil ViTrien letterlijk (nieuwe) kunst(enaars) ‘maken’. Concreet: we bieden vier Ninoofse talenten de kans om een origineel idee om te zetten in een concreet project. De vier origineelste ideeën krijgen van ons een CultuurCreatieCheque (CCC) van 250 euro om tijdens ViTrien gerealiseerd te worden. 

 

Praktisch

Wil je meedoen aan ViTrien of je kandidaat stellen voor een CultuurCreatieCheque? Bezorg dan ten laatste op 15 februari 2017 je kandidatuur via een mail aan cultuur@ninove.be.

 

Meer info? Dienst cultuur, cultuur@ninove.be 054 31 32 86

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief