NINOVE - Talendag traditie op Heilige Harten Secundair

C21

NINOVE - Talendag traditie op Heilige Harten Secundair

Taalquiz__1_a
 
Taalquiz__2_a
 

Alle leerlingen en leerkrachten van Heilige Harten Secundair werden op vrijdag 24 februari 2017 de hele dag ondergedompeld in taal met talrijke workshops, auteurslezingen en een Franse film.

 

In het eerste jaar werd gewerkt rond stripverhalen, de tweedejaars maakten prachtige poëtische kunstwerken en de talenkennis van de derdejaars werd getest met een interactieve taalquiz.

 

De leerlingen uit het vierde jaar konden dan weer kiezen uit verschillende workshops vreemde talen zoals Berbers, Pools, Spaans, Thais en Arabisch. Deze workshops werden verzorgd door de eigen anderstalige leerlingen. Het was meteen een ideale gelegenheid om kennis te maken met andere culturen.

 

De hogere jaren konden zich inschrijven voor twee workshops naar keuze. Een succesformule die al meerdere jaren goed door de leerlingen wordt gesmaakt. Zo was er keuze uit braillelezen, gebarentaal, improvisatie, gelukskoekjes, karaoke, stiftdichten, Italiaans, Spaans en verschillende taalspellen. Kortom, een programma à la carte op maat van elke leerling.

 

Karin Couck, directeur Heilige Harten Secundair: “Deze talendag zorgt ervoor dat al onze leerlingen op een fijne en ontspannen manier met taal omgaan. Zo kunnen ze hun talenten en talenkennis op een creatieve manier aanwenden. Een mooie afsluiter net voor de vakantie. Ieder jaar krijgen we veel positieve reacties van onze leerlingen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief