NINOVE - Opnamebeleid WZC Klateringen eindelijk in goede richting

C21

NINOVE - Opnamebeleid WZC Klateringen eindelijk in goede richting

Wzc_klateringen_ninove
 

Rusthuizen krijgen in Vlaanderen subsidies op basis van de zorgbehoefte van de bewoners. Dat betekent dat zij meer geld ontvangen als er meer bewoners zijn die veel zorg nodig hebben, maar het omgekeerde geldt ook. Als de bewoners eerder weinig zorg nodig hebben daalt de subsidie aanzienlijk. 

 

Gemeenteraadslid Toon Van Melkebeek (N-VA): “De laatste jaren was de zorggraad in het rusthuis van het OCMW bijzonder laag omdat zowat iedereen werd opgenomen. Er werd nauwelijks rekening gehouden met de zorgen die deze mensen wel, of in dit geval dus niet nodig hadden.” 

 

Ninovieter past bij.

OCMW-raadslid Els De Groote (N-VA) en Toon Van Melkebeek hebben de voorzitter van de OCMW-raad regelmatig gewezen op dit falend opnamebeleid. 

 

Eindelijk is er nu een kentering zichtbaar. De zorggraad is gestegen en dit betekent dat het rusthuis dit jaar reeds ongeveer 90.000 euro extra aan subsidies zal ontvangen. Als de directie voorrang blijft geven aan zwaar zorgbehoevenden, zoals N-VA al die tijd gevraagd heeft, zal het subsidiebedrag in 2018 mogelijk zelfs met 210.000 euro stijgen. Els De Groote: “Deze extra subsidie is veel geld en eindelijk goed nieuws voor het OCMW rusthuis. 

 

Tegelijk betekent dit ook dat de belastingbetaler de voorbije periode een zware rekening heeft betaald voor het ondoordachte opnamebeleid van de afgelopen jaren.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief