Blue Bike buiten NINOVE wordt betalend

C21

Blue Bike buiten NINOVE wordt betalend

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Stadsbestuur niet gelukkig met tariefwijziging

Blue Mobility, de dochtermaatschappij van de NMBS achter het leenfietssysteem Blue Bike, wil een vereenvoudiging van haar tariefstructuur doorvoeren en maakt het onmogelijk voor steden of gemeentes om ritten buiten het eigen grondgebied te betalen. Het stadsbestuur van Ninove bevindt zich nu in de bizarre positie dat het de factuur voor Blue-Bikeritten buiten Ninove wel wil blijven betalen voor haar inwoners, maar niet langer mag. Hierdoor zullen inwoners van Ninove vanaf 1 april het lokale tarief (afhankelijk van de locatie van het uitleenpunt €1 of €3.15) moeten betalen voor ritten buiten Ninove.

 

Het stadsbestuur van Ninove betreurt de maatregel ten zeerste. “Blue Bike biedt echt een alternatief voor de wagen, omdat veel pendelaars de afstand tussen het station en hun werkplaats met de leenfiets afleggen,” vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (sp.a-Groen), “Voor Ninove werden in 2016 meer dan 1200 ritten buiten het eigen grondgebied gerealiseerd, een kost die we met plezier dragen omdat dit de mobiliteit van de toekomst is en de enige manier om op termijn het fileleed op te lossen door wagens uit het verkeer te houden.”

 

Blue Mobility voorziet bovendien vanaf mei een globale tariefverhoging van 0,15 euro per rit. De gemeenteraad zal zich nog moeten uitspreken over de vraag of de stad deze tariefverhoging op zich zal nemen, maar het is duidelijk dat het bestuur het fietsleensysteem alvast positief genegen is.

 

Meer info? Wouter Vande Winkel 0474/713296

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief