Octopuspalen blaasden eerste kaarsje uit in NINOVE

C21

Octopuspalen blaasden eerste kaarsje uit in NINOVE

2015-09-21_strapdag__scholen__19_
 

Verschillende basisscholen in Ninove hielden vandaag een verjaardagsfeestje voor de Octopuspalen die het stadsbestuur een jaar geleden ter hoogte van de toegangen tot de scholen plaatste. Cake in de Vrije Basisschool Meerbeke, een eigen versie van een K3-liedje in de Wonderwijzer in Meerbeke en een heus verjaardagsbuffet in De Lettertuin in Ninove: de scholen hebben er hun werk van gemaakt. De feestjes pasten in het 9400 Toeren-project dat de stad in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen uitwerkte.

 

Met dit project zet de stad kinderen en jongeren aan om via diverse acties te werken rond mobiliteitsthema’s. Schepen van Onderwijs Katie Coppens (sp.a-Groen) is alvast tevreden met het enthousiasme dat het project rond mobiliteit creëert: “Je voelt dat het thema zowel bij de ouders, de leerkrachten en de kinderen zelf enorm leeft. We zijn blij dat we dit project met de provincie hebben kunnen starten, maar meer nog met het feit dat de leerkrachten zich voluit inzetten voor de 9400 Toeren-campagne.”

 

Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (sp.a-Groen) stelt tevreden vast dat Octopusstraatmeubilair enorm geapprecieerd wordt: “Je voelt dat de kinderen en hun ouders het doel van de Octopuspalen goed kennen, zelfs de kleuters wisten dat mama en papa moeten vertragen als ze er één zien.”

 

De stad blijft overigens inzetten op een verbetering van de veiligheid in de schoolomgevingen. “Momenteel loopt de procedure om aan alle schoolomgevingen op de gewestwegen accentverlichting te plaatsen,” zegt schepen van Patrimonium Henri Evenepoel (Open VLD), “De Octopuspalen vormen al een forse verbetering omdat je van veraf geattendeerd wordt op de aanwezigheid van een school, maar met accentverlichting ter hoogte van de zebrapaden zal de zichtbaarheid maximaal verhoogd worden.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief