NINOVE - Stadsfotografe portretteert Pamelstraat – Nederwijk

C21

NINOVE - Stadsfotografe portretteert Pamelstraat – Nederwijk

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De vier Ninoofse stadsfotografen maken om de beurt een fotoportret van een wijk of deelgemeente van Ninove. De komende maanden neemt stadsfotografe Sara Lamens een duik in de wijk Pamelstraat – Nederwijk.

 

Sara Lamens woonde zelf enkele jaren in de Pamelstraat. Omdat ze goede herinneringen aan die periode bewaart, koos ze de kleurrijke volkse wijk aan de rand van het stadscentrum van Ninove voor een sociaalartistiek project. Sara Lamens snuffelde in enkele oude videofilms van de wijk. Ze selecteerde een aantal levendige straatbeelden van vroeger en ‘verstilde’ ze tot een foto. Deze foto’s kan je binnenkort zien in de stadsplanborden in het centrum van Ninove en op posters aan de ramen van de straten van de wijk.

 

De volgende weken gaat Sara actief op zoek naar verhalen van wijkbewoners. Ze wil weten wat ze beleven achter en voor hun huisgevels, waar ze van dromen en hoe ze wonen. De verhalen die ze verzamelt en de foto’s die ze neemt, zal ze bundelen in een ‘beeldboek’ van en over de wijk. Het wordt een uniek boek, enkel en alleen voor de bewoners van de wijk Pamelstraat – Nederwijk.

 

De  volledige reeks kan je bekijken op www.ninove.be/stadsfotograaf-sara-lamens-reeks-3-in-de-wijken

 

Meer info? Dienst cultuur, cultuur@ninove.be, 054 31 32 86

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief