NINOVE - Ninoofse burger betaalt omdat meerderheid haar werk niet doet

NINOVE - Ninoofse burger betaalt omdat meerderheid haar werk niet doet

Joostarents_fotohuart-2014127__lowres_
 

Wie in Ninove woningen of appartementen bouwt moet ook een vereist aantal parkeerplaatsen voorzien.

 

In de Vredelaan te Ninove bouwt de sociale huisvestingsmaatschappij 'Ninove Welzijn' heel wat sociale woningen en moet ook zij dus voldoen aan dit opgelegd aantal parkeerplaatsen. Het gaat in dit geval over 31 plaatsen.

 

Ninove Welzijn stelde de vraag aan de stad om financieel tussen te komen in de ontwikkeling, aanleg en onderhoud van deze parkeerplaatsen.

 

Het college besliste in eerste instantie terecht dat het niet aan de stad was om hierop in te gaan.

 

Echter nog geen twee maanden later herziet het college haar mening. N-VA vermoedt dat dit gebeurd is onder druk van het linkse kartel in de schoot van de meerderheid.

 

Tijdens de gemeenteraad van april heeft de meerderheid immers beslist om alsnog voor minstens 50% tussen te komen in de kosten van ontwikkeling, aanleg en onderhoud van deze parkeerplaatsen.

 

"Opnieuw blijft deze meerderheid vasthouden aan de oude politieke cultuur waar gunsten worden verleend 'à la tête du client'." aldus N-VA fractievoorzitter Joost Arents.

 

"Had de meerderheid bovendien de kosten van de wegeniswerken in dit dossier mee opgenomen, zou de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij de kosten voor aanleg van deze parking integraal gesubsidieerd hebben.

 

Omdat de meerderheid dit echter nagelaten heeft zal ook in dit dossier het belastinggeld van de Ninovieter op een onverantwoorde wijze besteed worden." concludeert Arents.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 18 apr 2018
Sam Herremans | 17 apr 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 09 apr 2018
Jacky Delcour | 05 apr 2018
Marc Colpaert | 17 mrt 2018

archief