NINOVE - Sint-Aloysiuscollege helemaal klaar voor de toekomst

NINOVE - Sint-Aloysiuscollege helemaal klaar voor de toekomst

Ninove
 

Grondige vernieuwing en hervorming studieaanbod staat garant voor juiste studiekeuze. Na de opening van de nieuwbouw in september bouwt het Sint-Aloysiuscollege, onderdeel van de IKORN-scholengroep, haar studieaanbod verder uit. De uitbreiding gaat gepaard met een hervorming van het bestaande aanbod om leerlingen de beste studiekeuze te laten maken, aangepast aan hun talenten en interesses. 

 

Vanaf september kan je in het college naast Latijn, Wetenschappen en Economie ook Humane Wetenschappen volgen. “Humane Wetenschappen richt zich op leerlingen met een interesse in mens en samenleving, leerlingen die met een kritische blik hun onderbouwde mening durven geven over onze maatschappij,” vertelt directeur Fran Goossens, “Het opstarten van Humane Wetenschappen is voor onze school bovendien het sluitstuk van een compleet studieaanbod.” 

 

Naast de uitbouw van het aanbod werd ook grondig gewerkt aan de flexibiliteit van het programma. In de tweede graad wordt vanaf september in elke richting 4 of 5 uur wiskunde aangeboden, wat leerlingen toelaat pas in de derde graad hun definitieve studiekeuze te maken. “Talenten en interesses liggen bij jonge mensen van 14 of 15 jaar vaak nog niet helemaal vast. Met het vernieuwde aanbod geven we onze leerlingen de kans pas in de derde graad de knoop door te hakken,” verklaart directeur Goossens. 

 

Het Sint-Aloysiuscollege diept ook vakoverschrijdend het studieprogramma uit met de opstart van het STEM-project (Science-Technology-Engineering-Mathematics). “Het project laat de leerlingen kennis maken met kleine, wetenschappelijke vraagstukken om hun nieuwsgierigheid naar wetenschap en techniek te prikkelen,” vertelt adjunct-directeur Ellen Pierreux. 

 

Met de grondige hernieuwing van het aanbod wil het Sint-Aloysiuscollege leerlingen begeleiden om alle competenties te verwerven die nodig zijn om te functioneren als kritische burger in de 21ste eeuw.  Fran Goossens: ‘Bij dit proces willen we uitgaan van de talenten en interesses van elke leerling. De leerlingen nemen hun eigen keuzeproces in handen met de leerkracht als coach om hen daarin te begeleiden.’ 

 

Nieuwsgierig? Kom dan zeker langs op de opendeurdag op 6 mei van 13 tot 18 uur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 18 jun 2018
Jacky Delcour | 14 jun 2018
Jacky Delcour | 11 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 10 jun 2018
Jacky Delcour | 08 jun 2018
Jacky Delcour | 01 jun 2018
Jacky Delcour | 26 mei 2018
Jacky Delcour | 26 mei 2018

archief