NINOVE - Vorm zondag 28 mei mee de langste erehaag tijdens 'Ninove middagstad voor de 1000 km van Kom op Tegen Kanker

C21

NINOVE - Vorm zondag 28 mei mee de langste erehaag tijdens 'Ninove middagstad voor de 1000 km van Kom op Tegen Kanker

Kom_op_tegen_kanker_liedekerke

Het hemelvaartweekend is al enkele jaren 1000 km-weekend. Dan gespen honderden fietsers hun fietshelm vast, klikken ze hun schoenen in hun pedalen en fietsen ze ten voordele van de strijd tegen kanker. Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker! En dat vier dagen lang! Zondagmiddag 28 mei is Ninove middagstad! Meer dan 800 teams komen ’s middags aan in onze stad, vooraleer zij doorrijden naar Mechelen!

 

Tussen 11 uur en 17 uur valt er heel wat te beleven in en rond het evenementendorp aan de Centrumlaan: we proberen de langste erehaag (mét opmeting door een gerechtsdeurwaarder) te vormen tijdens aankomst en vertrek van de renners (tussen 12 en 14 uur). Breng je eigen leuke koffietas en bordje mee, en schuif mee aan tafel voor een stuk taart en een tas koffie aan de ‘Grootste Kaffeeklasj’. Wie wil kan zijn tas en bord nadien te koop aanbieden, opbrengst gaat naar Kom op Tegen Kanker. Je kan dus misschien zelfs nog een leuk servies scoren.

Ook in en rond het evenementendorp dorp en langs de langste erehaag staat er heel wat op het programma: er zijn optredens van De Coureurs, Zeepbellencompagnie, Cirqumstancia en Cie Baltazar. Op het hoofpodium geven de mannen van Radio Oorwoud het beste van zichzelf.

 

Sporzacommentator Tom Van den Bulcke praat het geheel aan elkaar. Opbrengst van de dag is ten voor- dele van Kom op tegen Kanker.

 

Activiteiten

 

Evenementendorp

Tussen 11 uur en 17 uur valt er heel wat te beleven in en rond het evenementendorp aan de Centrumlaan (parking wzc Klateringen): we proberen de langste erehaag te vormen, organiseren de Grootste Kaffeeklasj en zorgen voor ambiance met verschillende optredens. Op het hoofdpodium geven de mannen van Radio Oorwoud (met een knotsgek muziekconcert voor jongens, meisjes en andere kriebelbeesten. En ook voor alle grote mensen natuurlijk.), Fun Yards en de Harmonie van Appelterre het beste van zichzelf.

 

Wil je net als de deelnemers aan de 1.000 km fietsen voor het goede doel? Dat kan door je vrienden of een bekende Ninovieter uit te dagen in het fietsen op rollen. Als vier echte coureurs strijd je tegen elkaar op de piste en kan je zien wie de snelste is in een korte spurt. Ga snel van start want de spurt bedraagt 166 meter, kort maar krachtig. Je voelt je meteen als Iljo Keisse in het Kuipke van Gent!

 

We gaan ook op zoek naar de namen én de verhalen achter al wie zich inzet voor de 1.000 km. Van fietser tot vrijwilliger, van mobiele seingever tot supporter: iedereen heeft een reden om dat te doen. Die reden heeft een gezicht. En een naam. Aan wie draag jij je 1.000 km op? Toon het op de buttons die cartoonisten Jonas Geirnaert, Zaza, Ilah en Eva Mouton speciaal ontworpen heb- ben. De buttons zijn geïnspireerd op het Kom op tegen Kanker- bloempje. Elke deelnemer schenkt zijn persoonlijke bloembutton aan de persoon voor wie hij of zij betrokken is bij de 1.000 km. In de caravan in het evenementendorp kan je kiezen uit één van de vier buttons. Vervolgens geef je door aan wie je hem wil opdragen en waarom en drukken wij die naam op de button. De verhalen worden geprojecteerd op grote schermen.

 

Vorm mee de langste erehaag!

We willen graag de renners verwelkomen met een mega- grote erehaag. We gaan nl. de concurrentie aan met de andere drie middagsteden – Bornem, Bocholt en Ingelmunster – om de trofee van de Langste Erehaag te winnen! De eerste renners worden rond 12.15 uur verwacht. De erehaag wordt gevormd vlak voor de aankomst van de pelotons, tussen 11.45 uur en 12 uur. Een gerechtsdeurwaarder komt dan alle personen tellen. Vorig jaar won Torhout de titel ‘langste erehaag’ met 3.357 aanwezigen, dat gaan wij zeker en vast overtreffen!

 

Onze stadsreuzen en Den Belleman zijn alvast van de partij. De gemeentelijke basisscholen doen ook hun creatieve duit in het zakje. Ze schilderden de voorbije weken op tientallen reusachtige panelen schitterende kunstwerken. Je ontdekt ze in de erehaag. De Coureurs, steltenloper Fran- cesco, Cirqumstancia en Orkest Bazar zorgen er voor dat je je niet zal vervelen in de erehaag… Steltenloper Francesco tovert keischone en supermagische meterslange bellen uit zijn zeep- bellenstokjes. Een circusact met muzikanten of circusartiesten die musiceren? Orkest Bazar is een mobiel en muzikaal circus! De Coureurs, een bende ludieke muzikanten in koerstenues uit de tijd van Eddy Merckx, vermaken de erehaag met jazzmelodieën die iedereen kent. De twee straatve- gers van Cirqumstancia zoeken met hun mini-vuilniswagen Cirq Poubelle naar sigarettenpeuken en ander afval. Maniakaal en met heel veel enthousiasme.

 

De ‘grootste kaffeeklasj’

We zorgen ook voor de Grootste Kaffeeklasj. Schuif mee aan voor een stukje taart, gebakken door verenigingen en vrijwilligers. Je kan je eigen retrokopje en onder- bordje meebrengen en nadien te koop aanbieden. Of zelf een leuke tas kopen. Ook hier gaat de opbrengst naar Kom op tegen Kanker.

 

Taarten en tassen oproep

Bak jij graag taarten of koekjes? 1 taart of een heleboel? En wil je onze taarttafel spijzen? Breng je baksels op 28 mei mee naar het evenementendorp en geef ze aan 1 van onze collega’s. Zij zetten ze op onze taarten- en koekjestafel. Iedereen kan een stukje taart of een koek kopen en ter plaatste opeten met een tas koffie erbij. De opbrengst van de verkoop van de taartjes gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

 

Hou jij van leuke serviezen? Heb je een leuke koffietas of bordje op overschot? Breng het zeker mee op 28 mei! We plaatsen alle tassen en borden samen, gebruiken ze om taartjes en koffie te serveren, en verkopen ze nadien voor KOTK. Misschien scoor jij zo wel je perfecte retrotas!

 

Praktisch

  • Evenementendorp: parking wzc Klateringen (Centrumlaan). Optredens van Harmonie Appelterre (11.15 - 12.15 uur), Radio Oorwoord (14.00 - 15.00 uur), Fun Yards (16.00 - 17.00 uur)
  • Langste erehaag: 11.45 - 14 uur, Centrumlaan. Tussen 11 uur en 13.30 uur doorlopend optredens van: De Coureurs, Steltenloper Francesco, (Zeepbellencompagnie), Cirqumstancia, Cie Baltazar en Orkest Bazar
  • Grootste Kaffeeklasj, 11 uur – 17 uur, Centrumlaan thv wzc Klateringen 

Verkeersregeling

Van 9 uur tot 19 uur wordt de Centrumlaan afgesloten vanaf La Lorraine (Elisabethlaan) tot de Kaardeloodstraat. Op het traject van het peloton (Den Doorn - Mallaardstraat - Centrumlaan) is er geen verkeer mogelijk tussen 12 uur en 14 uur.

 

Fietsparking

De binnenstad is tijdelijk minder makkelijk bereikbaar, probeer dus zoveel mogelijk met de fiets naar de stad komen. Er is een fietsparking op de binnenkoer van het stadhuis.

 

Parkeermogelijkheden

  • Parking Colruyt bereikbaar via Polderbaan
  • Parking HH Harten (via Burchtstraat, Onderwijslaan)
  • Parking Dr. Hemerijkckxplein
  • Parking P. De Montplein 

Parking Mallaardstraat en Graanmarkt zijn niet doorlopend bereikbaar (vóór 11.30 uur en na 14.30 uur wel). Parking Ninia is niet vrij!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief