NINOVE - Tango en Tunes op Sinksenkermis

C21

NINOVE - Tango en Tunes op Sinksenkermis

2017-05-30_sinsenkemis_ninove
 
2017-05-30_sinsenkemis_ninove__14_a
 
2017-05-30_sinsenkemis_ninove
 
2017-05-30_sinsenkemis_ninove
 

Ninove opent de zomer met een Swingende Sinksenkermis van 2 t/m 6 juni. Tango op vrijdagavond, Ninomundo op zaterdag, Radio Barkas op zondag: voor wie wil dansen, is het Oudstrijdersplein de ‘place to be’.

 

CirqueTango y Milonga

We openen Sinksenkermis op vrijdag 2 juni met een avond in het teken van de tango. Speciale gasten zijn het Argentijnse duo CirqueTango en het Vlaamse tangokwintet Tanguera. Samen zorgen ze voor een avond vol muziek, dans en ... circus.

Laura del Mar en Dario Ayala (CirqueTango) beginnen de avond met een initiatie / workshop ‘tango’: al wie ervan droomt de ‘dans der verleiding’ te dansen, kan van deze rasechte tango-artiesten de eerste kneepjes van het vak en de eerste aarzelende passen aanleren. Daarnaast brengt CirqueTango een opvoering van haar straattheatershow ‘Un Tango Mas’. De show is een combinatie van theater, tango en (trapeze)circus; meteen een voorproefje op het vele lekkers dat De Donderdagen deze zomer uit hun hoed zullen toveren.

Tanguera zorgt voor livemuziek. Dit ensemble werd opgericht binnen de samenspelklas van de Kunstacademie van Geraardsbergen, maar leidt intussen een succesvol leven buiten de academiemuren. Met gerenommeerde muzikanten, onder wie enkele Ninovieters, zoals Karel Herregodts op accordeon, Natalie Dhaene aan de piano, Jenna Vergeynst op viool, Jan Maris op gitaar en Jonas Scheys aan de contrabas speelt het kwintet klassiekers uit het traditionele tangorepertoire, afgewisseld met soms intieme en dikwijls explosieve tango nuevo van Astor Piazzolla. Natuurlijk mag er gedanst en naar dansers gekeken worden. Laura y Dario van CirqueTango leiden de hele avond de ‘milonga’ van Tanguera. Tango op zijn Piazzolla’s.

 

Praktisch

CirqueTango y Milonga: vrijdag 2 juni op het Oudstrijdersplein van Ninove:

  • 19.00 uur: CirqueTango > initiatie / workshop
  • 20.30 uur: Tanguera > milonga (deel 1)
  • 21.30 uur: CirqueTango > Un Tango Mas
  • 22.00 uur: Tanguera > milonga (deel 2) 

Op zaterdag 3 juni vind Ninomundo plaats op het Niniaplein van 13 tot 20 uur, NinoMundo is een moment waarop Ninovieters met een migratieachtergrond de kans krijgen om zich aan hun nieuwe stadsgenoten voor te stellen. Samen steken ze een evenement in elkaar dat aandacht schenkt aan de culturele verscheidenheid in onze stad. Voor de vijfde keer wordt het plein aan winkelcentrum Ninia omgetoverd tot een gezellige plek vol lekker eten, fijne muziek en vrolijke dans. Zo wordt NinoMundo een leuk moment om elkaar beter te leren kennen.

      

Dansavond met Radio Barkas: zondag 4 juni van 19 uur tot 22 uur op het Oudstrijdersplein van Ninove

Op zondag 4 juni draaien de ‘paardenmolens’ en botsen de autootjes op de Graanmarkt en omgeving, met 30 attracties voor zowel groot als klein. Voor wie even genoeg heeft van het kermisgewoel, biedt het vlakbije Oudstrijdersplein een rustig alternatief. Vanuit een Barkas Framo uit 1959 draait dj Tristan Kruithof originele krakende LP’s en singeltjes uit de jaren vijftig en zestig: Hillbilly blues,   Bluegrass Boogie, Hot Shakin’ Americana, Soul Stirring Exotica en andere ‘vintage tunes’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief