NINOVE - Kunstwerk Griet Menschaert

C21

NINOVE - Kunstwerk Griet Menschaert

2017-08-19_griet_menschaert
 
2017-08-19_griet_menschaert
 
2017-08-19_griet_menschaert
 

Griet Menschaert is kunstenaar en schrijver. Ze groeide op in Vollezele maar woont nu in Eindhoven (NL).Menschaert beweegt zich tussen kunst, communicatie, journalistiek en literatuur. Ze maakt teksten, performances, tekeningen, publicaties en tentoonstellingen vanuit een grote fascinatie voor de invloed van de context op de mens.

 

In Ninove tentoonstellen heeft voor haar iets melancholisch en poëtisch, maar ook iets confronterend; zo gaat dat als je terugkeert naar waar je vandaan komt. Ook in bredere zin is het een eigenschap van de hedendaagse mens om zich tegelijk ontworteld en gedesoriënteerd, maar ook vrij en vol potentie te voelen.

 

Griet Menschaert neemt een zomer lang haar intrek in het oud stadhuis van Ninove voor een solotentoonstelling met oud en nieuw werk. Onder de titel #KANIKWEG toont ze tekeningen, teksten en foto’s die in de breedste zin van het woord gaan over ‘weggaan’, ‘heimwee’ en ‘verlangen’.

 

De tentoonstelling is open elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 16.00 tot 19.30 uur. Ook in het weekend van 2 en 3 september kan je #KANIKWEG bezoeken in aanwezigheid van de kunstenares. Griet Menschaert is op de beide dagen van 14 tot 18 uur aanwezig. 

 

Waar: Oud Stadhuis, Oudstrijdersplein 6, 9400 Ninove

Wanneer: Van 1 juli 2017 tot 3 september 2017

 

 

Griet Menschaert heeft ook besloten tot de oprichting van KONT magazine. KONT is een jaarlijks groepspublicatie die oogt als een magazine. KONT bevat exclusieve bijdragen door kunstenaars, fotografen, architecten, dansers, tekenaars, muzikanten, denkers en anderen die gevraagd worden iets unieks te laten zien in KONT. Gemaakt door bewoners en bezoekers van regio Eindhoven. Het magazine KONT is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar via haar website https://www.kontmagazine.nl/. In voorbestelling kost een exemplaar 15 euro (ex. verzending). Na verschijnen kost KONT#1 17,50 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief