NINOVE - Shop & Go-zones moeten zoekverkeer en parkeerdruk verminderen

C21

NINOVE - Shop & Go-zones moeten zoekverkeer en parkeerdruk verminderen

Affiche_shopgo
 

Elke Ninovieter deed het wel eens: het blokje rond via de Beverstraat en de Kaardeloodstraat op zoek naar een parkeerplek. Het stadsbestuur wil nu met de invoering van Shop & Go-zones komaf maken met dat zoekverkeer en tegelijkertijd de parkeerdruk in het commercieel centrum.

 

Op parkeerplaatsen in Shop & Go-zones kan je gedurende 30 minuten gratis parkeren en dit zonder parkeerticket. “Een sensor meet de tijd zodra je op de parkeerplaats gaat staan. Je moet dus niet naar de automaat en hebt dus een vol half uur om enkele boodschappen te doen,” vertelt schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen), “Keerzijde van de medaille is dat de parkeerwachter na een half uur een signaal krijgt waar iemand langer dan een half uur blijft staan en de kans op een retributie dus groot is. Op die manier dwingen we voldoende rotatie af en verlagen we de parkeerdruk en dus ook het zoekverkeer.” 

Het stadsbestuur start volgende week een informatiecampagne en verspreidt affiches omtrent de Shop & Go-zones via de handelaars. Het concept is immers nieuw en het zal wellicht wat tijd duren vooraleer de mensen vertrouwd raken met het systeem. Zo kunnen houders van een bewoners- en gehandicaptenkaart wel gebruik maken van de Shop & Go-zones maar ook niet langer dan een half  uur.

Met de Shop & Go-zones wil de stad een duidelijker onderscheid maken tussen kort- en langparkeren. Het bestuur maakt dan ook van de gelegenheid gebruik om ook de mogelijkheden van gratis of goedkoop langparkeren in de verf te zetten. “Op vijf minuten stappen kan je op de centrumparkings vaak goedkoop aan 50 cent/uur of gedurende 2 uur gratis parkeren in de blauwe zone rond het Kerkplein,” vertelt Vande Winkel, “Die blauwe zone werd bovendien met een 30-tal parkeerplaatsen fors uitgebreid.” Het klassieke gratis kwartiertje op de andere betalende parkeerplaatsen blijft behouden.

De komende maanden wordt het systeem uitgebreid geëvalueerd. “We willen kijken of het aantal parkeerplaatsen voldoende is om ook tijdens piekmomenten te functioneren,” vertelt schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD), “Afhankelijk van die evaluatie kunnen er plaatsen meer of minder voorzien worden.” 

 

Locaties en aantal parkeerplaatsen binnen Shop & Go-zones:

Oudstrijdersplein: 6, Beverstraat: 6, Lavendelstraat: 5, Graanmarkt: 7, Centrumlaan: 8, Burchtdam: 4, Brusselstraat 8.

 

Blauwe zone omgeving Kerkplein:

De bestaande blauwe zone omgeving Kerkplein, parking achter Abdijkerk wordt uitgebreid met Dam, Dekenijstraat en Antoon De Vlaeminckstraat (30 extra parkeerplaatsen gratis gedurende 2 uur)

 

Meer info? 

Dienst mobiliteit, 054 31 32 82, mobiliteit@ninove.be

Dienst lokale economie, 054 31 32 66, lokale.economie@ninove.be 

Wouter Vande Winkel, schepen van mobiliteit, 0474 71 32 96, wouter.vandewinkel@ninove.be

Alain Triest, schepen van lokale economie, 054 31 32 35, alain.triest@ninove.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 feb 2024

archief