NINOVE - Derde seizoen actuele kunst in De Kantfabriek "AUTHORITY, BottomUP"

C21

NINOVE - Derde seizoen actuele kunst in De Kantfabriek "AUTHORITY, BottomUP"

Affiche_authority__bottomup_1
 

Zaterdag 2 september om 20 uur vindt de boeiende openingsavond plaats van de expo "AUTHORITY, BottomUP" met lezing van Prof.dr. Paul Verhaeghe (Ugent) psychoanalyticus en auteur van onder meer bestseller "Identiteit" en "Autoriteit". Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door Dr. Françoise Vanhecke, doctor in de kunsten, polyvalent artiest, sopraan en researcher in de muziek met pionierswerk ISFV® Inhaling Singing. Zij brengt "Improvisaties" en een eigen compositie voor piano "Romance/Romana". Daan Rau, kunstcriticus en connaisseur actuele kunsten, zorgt voor de inleiding.

 

Al drie jaar op een rij brengt Hilde NIJS een correlatie tussen de verschillende kunsten en de academische wereld samen in DeKANTFABRIEK in Ninove. 

 

"ME AS MYSELF, A WOMAN IN ART” is haar statement als kunstenaar die deze prachtige ruimte metamorfoseert tot de tempel van de verbeelding waar actuele kunst en de academische wereld maar ook muziek, literatuur, poëzie en theater mekaar omhelzen. De wisselwerking tussen die nostalgische doorleefde fabrieksruimten met hedendaagse kunst zorgt voor een uitzonderlijke kunstervaring. Voor dit derde seizoen onder de noemer "AUTHORITY, BottomUP", met als gastspreker Prof.Dr. Paul Verhaeghe (Ugent), psychoanaliticus en auteur van onder meer bestseller "Identiteit" en "Autoriteit", nodigde zij volgende collega-kunstenaars uit: Nel Bonte, Paul Van Gysegem, Mr.Donka, Gino Rizzi, Paul De Ryck, William Phlips, Hugo Roelandt, dichter-auteur Koen Stassijns en Dr. Françoise Vanhecke om samen met haar de zintuigen te prikkelen. Kleine momenten van gelukzaligheid beleven maar ook aandacht voor het hedendaags wereldgebeuren met de nodige dosis humor worden in 2017 de troeven in DeKANTFABRIEK. 

 

Info: DeKANTFABRIEK, Burchtdam  4 9400 Ninove. Reservatie: hildenijs@gmail.com. De expo loopt tot 8 oktober 2017 en is iedere donderdag en zaterdag van 14 tot 18 uur, iedere zondag van 16 uur tot 18 uur, ook open telkens vanaf één uur voor de activiteiten en op afspraak 0476 43 82 72 ook voor verenigingen en groepen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 feb 2024

archief