NINOVE - Autovrije zondag op 17 september

NINOVE - Autovrije zondag op 17 september

Affiche_zonder_snijlijnen
 

Op autovrije zondag hebben fietsers, skaters, voetgangers en andere zwakke weggebruikers het elk jaar opnieuw voor het zeggen in onze stad, en worden stank, lawaai en uitlaatgassen geweerd. We maken er telkens een heus feestje van, met straatacts, sportactiviteiten en interessante infostands over duurzaamheid en mobiliteit. Voor kinderen is er heel wat te doen - want zij zijn natuurlijk de weggebruikers van de toekomst. En wie droomt er niet van een rustige, groene en veilige stad voor zijn kroost?

 

Uurregeling 

Alle activiteiten vinden plaats tussen 13 uur en 18 uur (tenzij anders vermeld in het programma op www.ninove.be).

 

Verkeersregeling

De meeste straten en pleinen in Ninove centrum zullen vanaf 11 uur parkeervrij, en tussen 12 uur en 19 uur verkeersvrij zijn.

 

Parkeren

Bezoekers kunnen hun auto parkeren langs de ringwegen (Albertlaan, Aalstersesteenweg, Koning Boudewijnlaan, Brusselsesteenweg, Leopoldlaan, Elisabethlaan) en op volgende parkings: Carrefour, Colruyt, Mallaardparkings, PTI, HH Harten instituut, parking rechtover vroegere Vierkant (enkel toegankelijk via Mallaardstraat). Langsheen de Mallaardstraat zijn er extra parkings voorzien op verschillende bedrijfsterreinen.

 

Nieuw: ijsjeskoers

Het volledige programma vind je op www.ninove.be. Nieuw dit jaar is de ijsjeskoers: we openen de autovrije zondag met een ijsjeskoers op milieuvriendelijke één- of meerwielers. Iedereen is welkom met een fiets, een monowheel, een segway, op rolschaatsen, met een go-cart, met een step, op een skate- of wave– of hover- of ander ‘bord’. Als er maar geen motor inzit. Verzamelen om 12.45 uur in de Weggevoerdenstraat (ter hoogte van de spoorwegovergang). De ijsjeskoers start om 13 uur.

Parcours: Weggevoerdenstraat, Stationsstraat, De Vlaeminckstraat, Kerkplein, Dekenijstraat, Biezenstraat, Lavendelstraat, Geraardsbergsestraat, Vuurkruisersstraat (eindpunt). Wie finisht, mag aanschuiven aan de ijsjeskar.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 18 jun 2018
Jacky Delcour | 14 jun 2018
Jacky Delcour | 11 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 10 jun 2018
Jacky Delcour | 08 jun 2018
Jacky Delcour | 01 jun 2018
Jacky Delcour | 26 mei 2018
Jacky Delcour | 26 mei 2018

archief