NINOVE - Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

NINOVE - Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

2017-09-14_sluikstorten_ninove_2_a
 

De stad spant zich al jaren in om sluikstorten en zwerfvuil in te perken door onder andere sensibilisatie en opruimacties. Eind september gaan we een stapje verder.

 

Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Het straatbeeld wordt er immers niet mooier op. Bovendien heeft afval een grote impact op het milieu. Denk maar aan de plastic soep, dieren die verstrikt geraken in zwerfvuil of zwerfvuil dat via het veevoeder in magen van koeien terechtkomt. Bovendien kosten deze hopen afval ook hopen geld aan lokale en andere overheden.

 

De stad spant zich al jaren in om sluikstorten en zwerfvuil in te perken door onder andere sensibilisatie en opruimacties. Eind september gaan we een stapje verder. Dan organiseert Mooimakers samen met de Vlaamse steden en gemeenten de "Week van de handhaving". Een week lang, van 18 tot 24 september, houden we in heel Vlaanderen dus een extra oogje in het zeil om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan. In Ninove beginnen we zelfs al op 17 september tijdens de Autovrije zondag.

 

Wat betekent dit concreet?

Die week zullen er meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform. Lichte overtreders worden aangesproken. Hen worden alternatieven voorgesteld. Bij zwaardere overtredingen wordt er zwaarder beboet. We gaan hierbij niet alleen voor een harde, maar ook een positieve aanpak: wie zijn zwerfvuil correct in de vuilnisbak gooit, mag rekenen op een complimentje.

 

Heel wat instanties nemen deel: zowel politie, GAS-vaststellers, gemeenschapswachten, veldwachters als lokale en gewestelijke toezichthouders van diverse organisaties zoals Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn of waterwegbeheerders.

 

Meer info? 

Dienst leefmilieu, 054 31 32 67, leefmilieu@ninove.be

Wouter Vande Winkel, 054 31 32 38, wouter.vandewinkel@ninove.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 18 jun 2018
Jacky Delcour | 14 jun 2018
Jacky Delcour | 11 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 10 jun 2018
Jacky Delcour | 08 jun 2018
Jacky Delcour | 01 jun 2018
Jacky Delcour | 26 mei 2018
Jacky Delcour | 26 mei 2018

archief