NINOVE - Heilige Harten Secundair zet in op groepsvorming en pestpreventie

C21

NINOVE - Heilige Harten Secundair zet in op groepsvorming en pestpreventie

2017-09-14_heilige_harten_secundair__1_
 
2017-09-14_heilige_harten_secundair__3_
 
2017-09-14_heilige_harten_secundair__5_a
 

Naar goede gewoonte was er in Heilige Harten Secundair in Ninove ook aan het begin van dit nieuwe schooljaar aandacht voor positieve groepsvorming.

 

De eerstejaars deden tijdens de eerste week van het schooljaar aan teambuilding. Via allerlei activiteiten en spelletjes werd gedurende een halve dag gewerkt aan een toffe sfeer en een hechte klasgroep. Het blijft echter niet bij deze ene namiddag. In de loop van de maand september wordt er op regelmatige basis gewerkt aan de klassfeer, onder andere tijdens de sportdag. Eind september ronden we af met een lekkere traktatie. 

 

Tijdens de tweede week van september stond de eerste pestpreventienamiddag van dit schooljaar gepland, voor de volledige eerste graad. De leerlingen stonden stil bij de verschillen tussen plagen en pesten en bij de verschillende vormen die pesten kan aannemen. Aan de hand van een kwartetspel, getuigenissen, stellingen en klasgesprekken kwamen alle facetten van pesten aan bod. We willen onze leerlingen zo echt bewust maken van de gevaren van pesten. Ook tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten in februari 2018 zullen we opnieuw stilstaan bij deze problematiek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 feb 2024

archief