vtb Kultuur NINOVE organiseert een bezoek aan Europalia: Indonesië op 11 november

C21

vtb Kultuur NINOVE organiseert een bezoek aan Europalia: Indonesië op 11 november

Ninove_europaliaindonesia
 
Europalia1a
 

Hoe kan je in luttele maanden de complexe en diverse cultuur van Indonesië tonen zonder hierbij in clichés te vervallen? In samenwerking met Indonesische en Europese artiesten, curatoren en experten, gaat EUROPALIA deze uitdaging aan en toont het de meest onverwachte en contrasterende kanten van Indonesië. Java en Bali komen natuurlijk aan bod, maar ook de meer afgelegen gebieden zoals Papoea en de Molukken. Van eeuwenoude voorouderbeelden tot video-installaties, van gamelan tot experimentele dans uit Papoea ... Ontdek een Indonesië rijk aan tradities maar ook stevig geworteld in het heden.

Op 11 november bezoeken wij de tentoonstelling Ancestors & Rituals

Van Sumatra over Java, van de Molukken tot Papoea: in heel Indonesië speelden en spelen de voorouders een vooraanstaande rol. Toraja’s graven hun doden op om ze te wassen, aan te kleden en te vieren. Dorpelingen uit Flores worden door indrukwekkende Ana deo voorouderbeelden beschermd tegen boze geesten. De vooroudercultus en -voorstellingen getuigen van een enorme diversiteit, kracht en poëzie. In deze tentoonstelling ontdek je hoe voorouders Indonesië tot vandaag mee vorm blijven geven, vertrekkend vanuit het erfgoed maar met actuele vragen rond tradities en rituelen in een hedendaagse maatschappij.  Nooit eerder getoonde archeologische en etnografische schatten worden samengebracht met uniek beeldmateriaal en interviews. Een samenwerking met het National Museum in Jakarta en tal van collecties uit alle uithoeken van de archipel.

Na een inleiding, bezoeken we de tentoonstelling onder begeleiding van een Nederlandstalige gids.  Vervolgens worden we vergast op een Balinese dansvoorstelling.  We sluiten de dag af met een kopje koffie en een versnapering.

Praktisch
11u45: Afspraak aan station Ninove voor wie met de trein gaat.
11u15: Afspraak aan de trappen van Bozar,  Ravensteinstraat 23 te 1000 Brussel.
13u30: Inleiding op de tentoonstelling  in het Festivalcentrum Europalia, Kunstberg.
14u00: Bezoek aan de tentoonstelling en bijwonen van dansvoorstelling.
17u00: Koffie met versnapering in het Festivalcentrum.
18u00: Einde.

Deelname
Prijs: 10 euro ipv 20 euro voor leden, 14 euro voor niet-leden
 
Gelieve bij inschrijving naam, gsm-nr. en aantal personen te vermelden en of u lid bent van vtbkultuur of VAB. Daarnaast is het voor ons handig te weten of we u aan het station van Ninove of op de trappen van Bozar treffen, zodat we u kunnen contacteren in geval van onvoorziene omstandigheden.

Na de inschrijving ontvangt u van ons een bevestigingsmail met instructies voor de betaling.

Inschrijving: via ninove@vtbkultuur.be of via dhr.Timothy Scheerlinck (0478 63 58 89)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief