NINOVE - Retributies terugbetaald

C21

NINOVE - Retributies terugbetaald

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Het stadsbestuur van Ninove heeft Parkeerbedrijf Optimal Parking Control (OPC) opdracht gegeven de retributies voor foutief ingestelde parkeerschijven terug te betalen. OPC had sinds enige tijd zonder overleg met de stad een uiterst strikte lezing van de wegcode beginnen toepassen, die bepaalt dat je de pijl van de parkeerschijf moet instellen op het streepje volgend op het uur van aankomst. Wie dus om 9.35 uur aankomt, is in principe wettelijk verplicht de parkeerschijf op 10 uur in te stellen. OPC schreef de jongste tijd retributies uit voor dergelijke ‘foutief’ ingestelde parkeerschijven.

 

Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) is niet te spreken over de werkwijze van het parkeerbedrijf. “Uiteraard kent niet iedereen de finesses van de wetgeving. De meeste mensen plaatsen te goeder trouw de pijl min of meer op het uur van aankomst,” vertelt Vande Winkel, “Burgemeester De Jonge heeft trouwens bij de eerste melding van een dergelijke retributie ons ongenoegen over het optreden van OPC kenbaar gemaakt en de zaak zou in een volgend overleg uitgeklaard worden. We betreuren dus ten zeerste dat OPC ook na die eerste melding nog vasthield aan de al te strikte interpretatie van de regelgeving.”

 

De stad stuurt dan ook aan op een rechtstreeks overleg met de zaakvoerder van OPC om de puntjes op de i te zetten. Vande Winkel tilt zwaar aan de zaak omdat dit al de derde keer is dat OPC bijgestuurd moet worden in de toepassing van het reglement. “De stad heeft in alle drie gevallen steeds benadrukt dat een menselijke toepassing van het reglement primeert op de letterlijke toepassing,” zegt Vande Winkel, “Telkens hebben we erop gewezen dat dit soort absurde retributies het draagvlak voor het beleid volledig ondergraaft. Voor ons is in elk geval de maat vol en is dit absoluut niet voor herhaling vatbaar.”

 

Meer info?

Dienst mobiliteit, 054 31 32 82, mobiliteit@ninove.be

Wouter Vande Winkel, schepen van mobiliteit, 054 31 32 38, wouter.vandewinkel@ninove.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief