NINOVE - Heilige Harten Secundair maakt armoedeweb

C21

NINOVE - Heilige Harten Secundair maakt armoedeweb

2017-10-20__web_tegen_armoede_1a
 
2017-10-20_web_tegen_armoede_3a
 
2017-10-20_web_tegen_armoede_5a
 
2017-10-20_web_tegen_armoede_7
 

In Ninove leeft ongeveer 10% van de bevolking in armoede.  De stad strijdt mee tegen armoede en organiseerde daarom in samenwerking met verschillende organisaties zoals Teledienst, het OCMW,  Kind en Gezin, Vrij CLB Ninove… enkele activiteiten die in het teken stonden van armoede.

 

Aan de scholen werd gevraagd om een visuele voorstelling te maken van armoede aan de hand van een armoedeweb. In Heilige Harten Secundair twijfelde men geen seconde om op deze vraag in te gaan. Armoede is immers een kluwen dat op verschillende levensdomeinen voelbaar is. De leerlingen en leerkrachten sloegen de handen in elkaar en maakten zowel kleine als grote webben. Deze verschillende armoedewebben zijn te bewonderen aan de school.

 

Daarnaast werd er voor de leerlingen van de 1ste graad een toneelvoorstelling georganiseerd. Voor de leerlingen van de 2de en 3de graad was er een filmvoorstelling voorzien. Na deze voorstellingen werd er tijd gemaakt om over de problematiek te praten. Aan de hand van getuigenissen, stellingen en muziek werd het thema uitvoerig behandeld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief