NINOVE - Tombola zet Fair Trade en Wereldwinkel in de verf

NINOVE - Tombola zet Fair Trade en Wereldwinkel in de verf

2017-10-20_winkelkar_vol_eerlijke_producten
 

Het stadsbestuur van Ninove organiseerde in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel op de dinsdagmarkt van 10 oktober een winkelkaractie in het kader van de Week van de Fair Trade. Bezoekers van de dinsdagmarkt konden een gokje wagen rond de waarde van een winkelkar vol eerlijke producten.

 

Danie Van Haeverbeeck uit Welle was de gelukkige winnaar en zat slechts 15 cent naast de totale waarde van ongeveer 124 euro. De actie wil Fair Trade onder de aandacht brengen, wat volgens de stad en de Wereldwinkel nog steeds noodzakelijk is. “Het principe van Fair Trade is ondertussen heel goed gekend en in de grote ketens vind je klassieke producten als eerlijke koffie of thee, maar vandaag de dag is het Fair Trade-gamma sterk uitgebreid met minder voor de hand liggende producten,” vertelt Francine Dooremont van Oxfam Wereldwinkel Ninove, “De promotie van de wereldwinkel en zijn gamma is dus voor ons een goede zaak, want wij bieden een heel breed gamma aan.”

 

De actie kadert in de wens van de stad om Fair Trade Gemeente te worden, vertelt schepen van Ontwikkelingssamenwerking Wouter Vande Winkel (Samen). “We zijn bijna rond met alle criteria voor het behalen van dit label en hopen begin volgend onze aanvraag in te dienen,” zegt Vande Winkel, “Uiteraard is de lokale Wereldwinkel in dit project een bevoorrechte partner waar we ook op kunnen rekenen voor ondersteuning bij het behalen van de titel van Fair Trade Gemeente. De stad geeft ook zelf het goede voorbeeld door eerlijke koffie en thee te schenken.”

 

De Oxfam Wereldwinkel vind je in de Stationsstraat 3 in Ninove.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 17 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 25 sep 2018
Jacky Delcour | 22 sep 2018
Jacky Delcour | 18 sep 2018

archief