NINOVE - Stad biedt fietskluizen sinds kort te huur aan

C21

NINOVE - Stad biedt fietskluizen sinds kort te huur aan

2017-11-09_fietsbewaarplaats-aan-station
 

Vijf van de tien fietskluizen die de stad sinds kort te huur aanbiedt aan het station in Ninove en in de Kaardeloodstraat zijn al in gebruik. Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel spreekt van een succes. “We zijn blij dat de kluizen effectief beantwoorden aan een reële behoefte en verwachten dat ook de andere kluizen op korte termijn verhuurd zullen zijn,” vertelt Vande Winkel (Samen). “Meer en meer mensen kiezen voor de fiets voor hun verplaatsing naar het werk of het station en kunnen die niet altijd veilig of droog stallen. Zeker met de opkomst van de duurdere elektrische fietsen zijn mensen bereid om een kleine huurprijs te betalen om hun fiets optimaal te kunnen plaatsen.”

 

Na de lancering kreeg de stad ook aanvragen binnen voor fietskluizen aan het station in Appelterre-Eichem en Okegem. “Momenteel zijn dat nog individuele aanvragen, maar hopelijk doet de mond-aan-mond-reclame zijn werk en krijgen we nog concrete aanvragen binnen. Indien de interesse er is zijn we zeker bereid om een uitbreiding in overweging te nemen,” zegt Vande Winkel.

 

 

Een fietskluis huren kost 60 euro per jaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de dienst mobiliteit via mobiliteit@ninove.be of 054 31 32 82. Gebruikers moeten zich wel akkoord verklaren met de gebruiksovereenkomst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief