NINOVE - Prettig feesten met Winterse sfeer in het stadscentrum

NINOVE - Prettig feesten met Winterse sfeer in het stadscentrum

2017-12-08_eindejaar_ninove__6_a_jd
 
Affiche_ninove
 
2017-12-08_kerstverlichting_aangestoken_ninove__29_a
 
2017-12-08_kerstverlichting_aangestoken_ninove__64_a
 
2017-12-08_kerstverlichting_aangestoken_ninove__69_a
 
2017-12-08_kerstverlichting_aangestoken_ninove__82_a
 
2017-12-08_kerstverlichting_aangestoken_ninove__83_a
 

Het eindejaar komt dichterbij. Korte dagen, lange nachten, knetterende haardvuren en warme chocolademelk. Tijd voor vrienden en familie! Ook het stadscentrum dompelt zich onder in die o zo fijne eindejaarssfeer, en stak een mooi eindejaarsprogramma in elkaar. 

 

Er werd een leuke affiche ontworpen, horecazaken krijgen bierviltjes met het campagnebeeld en programma, handelszaken krijgen een ‘prettige feesten’ sticker om op hun etalage te kleven. 

 

 

Vrijdagavond werd kerstverlichting aangestoken aangestoken. Bij een lekkere warme chocolademelk, soep of glühwein in een mooie tent op de Graanmarkt, begeleid door verschillende vuuracts. Ook vuilbakken werden versieren in geschenkpakjes.

 

PROGRAMMA

 

8 december

Feestelijk aansteken feestverlichting
Op 8 december zetten we om 19 uur de stad in een feestelijke gloed. Bij een lekkere warme chocolademelk, soep of glühwein in een mooie tent op de Graanmarkt, begeleid door verschillende vuuracts, steken we de feestverlichting in de stad aan! 

 

9 december

Kerstmarkt Okegem

Kerstmarkt in de Jan Ockegemstraat in Okegem, van 16 uur tot 23 uur. 

 

10 december

Kerstmarkt Pollare

Kerstmarkt in de St. Kristoffelstraat in Pollare, van 15.30 uur tot in de late uurtjes.

 

15 december – 6 januari

Ninove on Ice

Vanaf 15 december kan je de schaats(st)er in je loslaten! Dit jaar kan je schaatsen op het  Niniaplein aan de Centrumlaan. Snuif de kerstsfeer in een van de chalets in het kerstdorp, geniet van de shows van Kevin Van Der Perren, kom naar het ijshockeytoernooi, Christmas On Ice, Carnaval On Ice en Extreme On Ice...  Check www.ninoveonice.be voor de openingsuren, prijzen en het volledige programma.

 

16 december

Snowglobe

Wou jij altijd al eens met een ijsprinses op de foto? In een echte snowglobe? Dan is dit je kans! Van 11 tot 17 uur staat onze fotograaf voor je klaar op de Graanmarkt. De foto krijg je onmiddellijk mee naar huis.

16 december

City Nightrun

16 december loop je niet alleen op straat, maar af en toe ook letterlijk door gebouwen tijdens de eerste City Nightrun. Onderweg is er animatie en ambiance. Zowel lopers als wandelaars kunnen deelnemen. Voor de kinderen is er een Kidsrun. Start om 19.30 uur (Kidsrun tot 8 jaar, 400m), 19.45 uur (Kidsrun tot 12 jaar, 1 km), 20 uur (Run & Walk 7 km). Start en aankomst: binnenplein stadhuis.

Meer info en tarieven: www.ninovenightrun.be

 

16, 17, 23 en 24 december

Bezoek de Kerstman!

De Kerstman zakt twee weekends af naar Ninove, naar zijn huisje op de Graanmarkt. Tussen 14 en 17 uur deelt hij snoepjes uit en poseert hij met veel plezier samen met jou voor een coole selfie. Tijdens de week pakt hij elders cadeautjes in. Dan kan je in de brievenbus in zijn voortuintje je mooiste tekening deponeren.

 

17 december

Kerstwandeling 

Wat is er leuker dan door een stad vol kerstsfeer te wandelen, hier en daar een proevertje te smaken terwijl de gids verhalen brengt over en rond kersttradities? Wie weet klinkt er verrassende kerstmuziek of dwarrelen er witte vlokjes in de Ninoofse lucht op deze winterse tocht. 

Vooraf inschrijven verplicht via toerisme@ninove.be, 9 euro per persoon, max. 50 deelnemers. Start om 14 uur in het toeristisch bezoekerscentrum, Hospitaalkapel (Burchtstraat 44, Ninove). 

 

30 december

Foto-actie eindejaar

Tussen 14 en 17 uur kan je onze fotograaf tegenkomen in het stadscentrum. Hij deelt gadgets uit en neemt feestelijke foto’s. Wij zetten ze begin januari op de facebookpagina en Instagram van de stad. Wie het meeste likes verzamelt, wint een fotoshoot! De winnaar maken we bekend op de nieuwjaarsdrink op 7 januari.

 

7 januari

Nieuwjaarsdrink

We zetten het nieuwe jaar feestelijk in, en heffen tussen 11 en 13 uur samen het glas op het nieuwe jaar. Je krijgt een hapje en een drankje, de Serveuses Bavares en The Big Lebandski houden je warm op het binnenplein van het stadhuis.

 

13 januari

Kerstboomverbranding

Op 13 januari sluit de feestperiode met de kerstboomverbranding op de het dr. Hemerijckxplein.

 

Meer info op www.ninove.be en www.facebook.com/stadninove

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 17 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 25 sep 2018
Jacky Delcour | 22 sep 2018
Jacky Delcour | 18 sep 2018

archief