NINOVE - Niklas Arents verkozen als jongerenadviseur

NINOVE - Niklas Arents verkozen als jongerenadviseur

Niklas_arents
 

Vorige maand vonden de verkiezingen van de Vlaamse Jeugdraad plaats. Dit is een officiële adviesraad van de Vlaamse regering. Ninovieter Niklas Arents is een van de acht jongeren die verkozen zijn tot jongerenadviseur voor de volgende drie jaren.

 

Samen laten de jongerenadviseurs de stem van de jeugd horen op het Vlaamse niveau. Niklas is al een tijdje politiek geëngageerd als voorzitter van Jong N-VA Ninove-Haaltert en als bestuurslid bij N-VA Ninove.

 

‘Graag wil ik alle jongeren die op mij gestemd hebben bedanken voor hun vertrouwen,’ aldus Niklas. ‘Ik brand van motivatie om er meteen voor te gaan. Vaak wordt de jeugd afzijdig gehouden op het Vlaamse en federale beslissingsniveau, via de Vlaamse jeugdraad kunnen we in het beleid een rol spelen’.

 

Hij maakt ook meteen enkele ambities bekend: “Zelf wil ik meewerken om enkele organisatorische hervormingen te verwezenlijken binnen de Vlaamse jeugdraad. Makkelijker stemmen is hier een voorbeeld van. Verder wil ik me toespitsen op mijn professionele interesses namelijk milieu, natuur en werk.

 

Deze beleidsdomeinen wil ik toegankelijker maken voor jongeren en vooral ook veel informatie hierover met hen delen. De Vlaamse Jeugdraad moet ook bekender en populairder worden. Tijdens de verkiezingsweek heb ik vastgesteld dat de meeste jongeren dit adviesorgaan amper kennen en dat moet dringend veranderen. Tot slot lijkt het mij ook een goed idee om de stem van de jeugd op lokaal niveau te versterken door samen te werken met andere jongerenpartijen en jongerenorganisaties.”

 

Niklas wil jongeren met vragen omtrent de Vlaamse jeugdraad steeds verder helpen. Hij staat ook open voor initiatieven van jongeren en jongerenorganisaties om samen de stem van de jeugd op het Vlaamse beleid te laten wegen. Men kan Niklas contacteren via mail op het adres niklas.arents@hotmail.com

 

“Laat ons samen werken aan een betere gemeente en een beter Vlaanderen voor onze jeugd.” besluit Niklas.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2017
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 17 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 25 sep 2018
Jacky Delcour | 22 sep 2018
Jacky Delcour | 18 sep 2018

archief