NINOVE - Odisee-student uit Meerbeke wordt jongerenadviseur van de Vlaamse Jeugdraad

NINOVE - Odisee-student uit Meerbeke wordt jongerenadviseur van de Vlaamse Jeugdraad

2017-12-08_groepsfoto_met_sven_gatz__niklas_staand_tweede_van_links_1a-01
 

Niklas Arents (22) uit Meerbeke, student Agro- en biotechnologie aan hogeschool Odisee (Campus Waas Sint-Niklaas), is verkozen tot jongerenadviseur van de Vlaamse Jeugdraad. Vanaf januari 2018 versterkt hij samen met vijftien andere adviseurs de stem van kinderen en jongeren op alle beleidsniveaus.

 

“Ik wil in de eerste plaats werken aan de bekendheid van de Vlaamse Jeugdraad bij jongeren, zodat alle jongeren inspraak hebben op het beleid van de regering”, zegt Niklas in een filmpje op vlaamsejeugdraad.be. 4.500 jongeren brachten in november hun stem uit voor de nieuwe adviseurs van de Vlaamse Jeugdraad. Tegelijk maakten ze een toplijst van dé jongerenthema’s voor de komende jaren. Onderwijs, goed in je vel zitten en diversiteit blijken de belangrijkste thema's te zijn waar jongeren van wakker liggen.

 

Over Odisee

Odisee biedt 25 bacheloropleidingen in zes studiegebieden (Lerarenopleiding, Sociaal-Agogisch Werk, Biotechniek, Gezondheidszorg, Bedrijfskunde en Technologie) en diverse vervolgopleidingen. De instelling wil state-of-the-art onderwijs aanbieden d.m.v. een integraal talentbeleid waarbij superdiversiteit en een verankering in het werkveld speerpunten zijn. Ze heeft campussen in Aalst, Brussel, Gent en Sint-Niklaas. Voor meer info, surf naar www.odisee.be.

 

Over de Vlaamse Jeugdraad

De Vlaamse Jeugdraad is een officiële adviesraad. De overheid vraagt hun om raad bij dossiers waar de stem van kinderen en jongeren noodzakelijk is. Maar evengoed zetten ze thema’s op de politieke agenda die de jeugd belangrijk vindt. Zo geven ze kinderen en jongeren een stem in het politieke debat, waar die vaak ontbreekt.

 

Meer info: https://vlaamsejeugdraad.be/nieuws/de-blijde-geboorte-van-een-nieuwe-vlaamse-jeugdraad

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 17 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 25 sep 2018
Jacky Delcour | 22 sep 2018
Jacky Delcour | 18 sep 2018

archief