NINOVE - Officiële opening uitbreiding Stedelijke kleuterschool Ikke

C21

NINOVE - Officiële opening uitbreiding Stedelijke kleuterschool Ikke

2018-01-19_uitbreiding_school_ikke__1_b
 
2018-01-19_uitbreiding_school_ikke__3_b
 
2018-01-19_uitbreiding_school_ikke__5_a
 
2018-01-19_uitbreiding_school_ikke__47_a
 
2018-01-19_uitbreiding_school_ikke__63_a
 

De Stedelijke kleuterschool Ikke, gelegen aan de Parklaan te Ninove is een kleuterschool die de laatste jaren enorm gegroeid is qua leerlingenaantal.

Dit door de inzet van een fantastisch kleuterteam. De ligging aan het park van Ninove is een enorme troef. Er zijn 2 eerste kleuterklassen gemengd met peuters, een tweede en een derde kleuterklas.

Ook is er een zorgjuf die zowel in als uit de klas kleuters begeleidt en de zorgcoördinatie op zich neemt.

 

Sinds 1 januari 2017 is er een nieuwe directie, ikzelf, Joeri Van den Driessche.

SKS Ikke is één van mijn 2 vestigingen. De Stedelijke basisschool De Lettertuin is de andere vestiging. Beiden onder leiding van één en dezelfde directeur.

 

Voor Ikke was er nood aan uitbreiding, mede door het stijgende aantal kleuters en gebrek aan plaats. De aanbouw houdt in: een nieuwe 3de kleuterklas, een zorgklas, sanitaire voorzieningen, een overdekte hal met opbergruimte.

De refter was tot voorheen in een container en kon door de aanbouw verhuizen naar een voormalig klaslokaal. De werken zijn gestart na de paasvakantie 2017 en eind september reeds afgerond.

 

Dit project werd volledig gefinancierd door stad Ninove zelf. Om en bij de 500 000 euro als kostenplaatje. Als directeur ben ik samen met mijn kleuterteam enorm fier met deze uitbreiding. Wekelijkse bouwvergaderingen hebben tot een mooi resultaat geleid.

 

Voor mij als directeur staat er in de toekomst nog een bouwproject te wachten.

Binnen dit en 4 jaar zal mijn andere vestiging SBS De Lettertuin een volledige nieuwbouw op het huidige perceel krijgen. De school zal volledig afgebroken worden om plaats te ruimen voor een nieuw moderne hoogbouw.

 

SBS De Lettertuin is de laatste jaren enorm in leerlingenaantal gestegen. Dit door een sterk team en kwalitatief onderwijs én ook mede door de doorstroming van de andere vestiging SKS Ikke.Zo is het eerste en het tweede leerjaar reeds ontdubbeld en de toekomst wijst een ontdubbeling van de andere leerjaren ook aan.We zijn een school in groei. Dit nieuwbouwproject zal gefinancierd worden door DBFM.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief