NINOVE - De Ridders in de Wortelorde vierden hun 55 jarig jubileum

C21

NINOVE - De Ridders in de Wortelorde vierden hun 55 jarig jubileum

2018-01-19_ridders_in_de_wortelorde___1_a_jd
 
2018-01-19_ridders_in_de_wortelorde___8_ab
 
2018-01-19_ridders_in_de_wortelorde___11_ab
 
2018-01-19_ridders_in_de_wortelorde___53_ab_jd
 
2018-01-19_ridders_in_de_wortelorde___67_ab
 

De Ridders in de Wortelorde zetten hun 55 jarig jubileum ons jubileumjaar in met een natje en een droogje samen met de 60 gewezen kinderprinsen, sympathisanten, carnavalsinstantie ’s, stadsbestuur, sponsors en medewerkers. 

 

Wij lieten dit niet ongemerkt voorbij gaan met o.a. een evenementenkalender, een jubileumreceptie, een tentoonstelling en als kers op de taart een heuse circusvoorstelling tijdens kindercarnaval.

 

“De Ridderorde is ontstaan in maart 1962 met als hoofddoel, het steunen en het aanmoedigen van alle initiatieven met betrekking tot de ninoofse folklore en het maatschappelijk leven. Eveneens kunnen sociale activiteiten tot hun taak behoren. Er werd bijzonder aandacht besteed aan de Ninoofse carnaval en reeds in 1964 werd er gestart met de organisatie van kindercarnaval. Dit kinderfeest is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste in ons land.


In 2007 werd gekozen om van de feitelijke vereniging een VZW te maken.

 

Het begon allemaal in den Keizer, toen Richard Merckaert het idee opvatte ook te Ninove een carnavalsorde op te richten, naast de al bestaande Carnaval raad.

 

In 2003 bleek dat het cultureel centrum opnieuw te klein werd en waren we genoodzaakt uit te wijken naar de stedelijke sporthal waar we maar liefst 700 kinderen mochten verwelkomen. 

 

Het hoogtepunt van onze prille geschiedenis is zonder twijfel de viering van onze 44ste kindercarnaval. In 2007 werden moeite noch kosten gespaard en haalden de Ridders het enige echte circus van Moskou naar Ninove. De tent, die plaats bood aan 1800 personen, zat overladen vol en iedereen kon genieten van een bijzonder spektakel.


Mede dank zij de stijgende verantwoordelijkheid en kosten is de feitelijke vereniging in 2007 overgegaan naar het statuut van V.Z.W.

 

Moge Kindercarnaval nog jaren en jaren blijven wat het steeds is geweest: het spontane, het mooie, het enthousiaste carnaval gebeuren van, door en voor de kinderen.


Er kunnen nog honderden bladzijden geschiedenis geschreven worden, maar dit zou ons te ver leiden. En zo komen wij tot het slot van dit overzicht van een periode in het Ninoofs carnaval leven.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief