NINOVE presenteert ‘Dichter aan huis’ op 27 januari

NINOVE presenteert ‘Dichter aan huis’ op 27 januari

Collage
 

Ninove viert de Week van de Poëzie op zaterdag 27 januari met de voorstelling ‘Dichter aan huis’ van Hilde de Cock en Geert Jan Beeckman. Aansluitend wordt de Grote Prijs van de Stad Ninove voor Fotografie uitgereikt.

 

De dichters Hilde de Cock en Geert Jan Beeckman, allebei streekgenoten, brengen de mooiste kamer van de letteren tot bij u thuis. Of in dit geval: tot in de opgetetterde bibliotheek van Ninove. Laat u verbazen, ontroeren en meevoeren oog in oog met de dichter in een bijzondere omgeving, en grijp de gelegenheid om vragen te stellen over hun werk zonder de fysieke grens van een podium. ‘Dichter aan huis’ is een intieme ontmoeting met het fijnste literaire genre op zaterdag 27 januari om 11 uur in de bibliotheek van Ninove.

 

Poëzie in duo

Hilde de Cock werd in de lente van 2013 zo geraakt door een gedicht dat ze zelf een poging tot het schrijven van poëzie waagde. Met succes: het jaar nadien won ze de poëziewedstrijd van de stad Ronse én de poëziewedstrijd Herzele. Geert Jan Beeckman publiceerde reeds drie bundels: Diep in het seizoen (2007), waarmee hij de Herman de Coninckprijs 2008 voor het beste debuut won, Hersenneerslag (2011) en Bloedgroepen (2015). Zijn gedichten werden opgenomen in literaire tijdschriften en poëziebloemlezingen.

Met ’Dichter aan huis’ starten de bibliotheek en de dienst cultuur een nieuw initiatief ‘Rond Erato. De zaterdagsessies van de bib’. Elke laatste zaterdag van de maand, telkens van 10 tot 13 uur, brengt de bib leners en nog-niet-leners samen rond haar collectie en het kunstwerk Erato. Ontdek alle zaterdagsessies vanaf 27 januari via www.ninove.be of in de bib.

 

Wie maakte de beste haiga?

Aansluitend op de voorstelling ‘Dichter aan huis’ volgt de proclamatie van de Grote Prijs van de Stad Ninove voor Fotografie. Vorige zomer organiseerde het stadsbestuur een nieuwe editie van de Grote Prijs van de Stad Ninove. De wedstrijd koos ditmaal voor de discipline fotografie, met als thema ‘haiga’ (een combinatie van een haiku en fotografie). 21 deelnemers dienden samen 48 haiga’s in. De jury nomineerde negen deelnemers: Robert Boons (Lommel), Bert Bossaert (Sint-Amandsberg), Marc Boterman (Mechelen), Hendrik Braet (Gent), Ivo De Decker (Sint-Pieters-Leeuw), Frieda Gheysens (Edegem), Anny Huyts (Schin op Geul, NED), Filip Overmeire (Eeklo) en Filip Van Ongevalle (Ninove). Van elke genomineerde presenteren we één of twee haiga’s in een tentoonstelling in de bibliotheek. Maar wie van de negen gaat met de Grote Prijs ter waarde van 500 euro lopen? En worden er ook aanmoedigingsprijzen (ter waarde van 175 euro) uitgereikt? Je verneemt het op de proclamatie op zaterdag 27 januari in de bibliotheek.

 

Praktisch

Zaterdag 27 januari in het leescafé van de bibliotheek

11 uur: Dichter aan huis (Hilde de Cock & Geert Jan Beeckman)

12.15 uur: Uitreiking Grote Prijs van de Stad Ninove voor Fotografie (thema ‘haiga’)

Tentoonstelling ‘Genomineerde haiga’s’: 27 januari – 1 maart in de bibliotheek

 

Meer info?

Bib, 054 32 40 04, bib@ninove.be

Veerle Cosyns, schepen voor bibliotheek, 054 31 32 81, veerle.cosyns@ninove.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019
Jacky Delcour | 22 dec 2018
Jacky Delcour | 20 dec 2018
Jacky Delcour | 11 dec 2018
Jacky Delcour | 10 dec 2018

archief