NINOVE - Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

NINOVE - Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

2018-02-07_tourn__e_min__rale___3_ab
 
2018-02-07_tourn__e_min__rale___5_ab
 

Het is dit jaar opnieuw een overdonderend succes: meer dan 103.000 mensen hebben zich reeds ingeschreven voor Tournée Minérale. ‘Tournée Minérale’, een initiatief van De DrugLijn en Stichting tegen Kanker, roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen ‘neen’ te zeggen tegen alcohol. Logo Dender vzw zet zich hier actief achter en promoot deze campagne in haar regio. 

 

Alcohol: geen onschuldig product 

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s verbonden aan alcohol, en niet alleen voor de problematische gebruikers. Alcohol heeft een invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Van de relatief onschuldige kater tot heel wat ernstigere gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker. Daarnaast kan alcohol voor heel wat moeilijkheden zorgen in het verkeer, op het werk, in relaties, …

 

Op je gezondheid 

Met Tournée Minérale krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. En daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht, … Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel. Dat zijn geen loze woorden. Na de vorige editie deed UGent een bevraging bij de deelnemers. 9 op de 10 antwoordde dat ze één van de vermelde voordelen aan den lijve ondervonden hadden. 

 

Door de actie sta je ook even stil bij je alcoholgewoontes. Dat doet je beseffen hoe snel je anders een glas drinkt zonder erbij na te denken. Uit het onderzoek van UGent lijkt Tournée Minérale een duurzame attitude- en gedragsverandering met zich mee te brengen. Zes maanden na deelname worden er gemiddeld 2 glazen alcohol per week minder gedronken (van 10 naar 8), grijpen deelnemers minder uit gewoonte naar alcohol en kunnen ze makkelijker weigeren wanneer hen alcohol aangeboden wordt. Redenen genoeg dus om (opnieuw) mee te doen. Een herhaalde deelname zorgt voor consolidatie van de goede gewoontes! 

 

De 12 gemeenten uit de regio van Logo Dender vzw klinken op een DENDERend Tournée Minérale 

 

Op 7 februari 2018 nodigen we alle burgemeesters en schepenen uit de regio uit in WZC Klateringen Ninove om samen te klinken op Tournée minérale. Met een gezonde receptie en een frisse mocktail wordt de campagne goed ingezet en met een ludieke fotoshoot wordt ieders engagement vastgelegd op de gevoelige plaat. Zo tonen de lokale besturen zelf het goede voorbeeld aan hun inwoners, personeel en bezoekers. Dit past ook perfect binnen hun gezondheidsbeleid als Gezonde Gemeente/Stad.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 22 dec 2018
Jacky Delcour | 20 dec 2018
Jacky Delcour | 11 dec 2018
Jacky Delcour | 10 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Jacky Delcour | 06 dec 2018

archief