vtbKultuur NINOVE 'Echtelijke illusies'

C21

vtbKultuur NINOVE 'Echtelijke illusies'

Ninove_illusies
 

Een stand van zaken’. Zo begint dit stuk dat zich aan een sneltreinvaart voor uw ogen zal voltrekken. ‘Hoeveel zijn het er geweest? Affaires, avontuurtjes, noem het zoals ge wilt’. Deze vraag is het startschot voor een resem beschuldigingen en argwanende opmerkingen die tussen twee huwelijkspartners heen en weer vliegen.

Jeanne en Maxime zijn nochtans gelukkig getrouwd. Maar plots steekt nieuwsgierigheid de kop op en opent Jeanne een niet zo welriekend potje, dat misschien beter gedekt was gebleven. Tot afgrijzen van Jeanne nodigt Maxime dan ook nog eens vriend-aan-huis Claude uit om te komen eten. Claude wandelt de ruimte binnen zonder dat hij beseft van welke precaire situatie hij deelgenoot wordt.

Auteur Eric Assous won met dit stuk de Molière 2010 voor beste Franstalige auteur. Hij is naast theaterauteur ook scenarist en dat merk je aan zijn filmische stijl. De dialogen zijn even herkenbaar als natuurlijk geschreven. De handeling beslaat slechts een drietal uur. In die korte tijd worden geheimen plots onhoudbaar. ‘

Geen enkele leugen is zonder gevolgen, geen enkele waarheid is zonder gevaar. Eigenlijk moet het vertrouwen in elkaar een illusie blijven. Dat is zonder enige twijfel een elementaire voorwaarde voor de rust en de vrede in een relatie,’ schrijft Assous in zijn voorwoord tot het stuk.

Neem gerust plaats in de emotionele rollercoaster van dit echtpaar. Al stevent die naar alle waarschijnlijkheid af op een stevige desillusie. Bereid u voor…

Praktisch
Aanvang: 20u
Adres: ​Bathyscaaf, Meuleschettestraat 74 te Aalst
De Prijs: € 12 euro, €10 voor 60+'ers

Inschrijven kan tot  26 februari!  Gelieve bij inschrijving naam, gsm-nr. en aantal personen te vermelden.  Na de inschrijving ontvangt u van ons een bevestigingsmail met instructies voor de betaling.

Inschrijving:  via ninove@vtbkultuur.be  of via dhr.Timothy Scheerlinck (0478 63 58 89)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief