NINOVE - Parkeergeleiding moet parkeerdruk nog doen dalen

C21

NINOVE - Parkeergeleiding moet parkeerdruk nog doen dalen

2018-03-29_ninove_-_shop___go
 

De stad maakt werk van bijkomende maatregelen om de parkeerdruk in het centrum naar beneden te halen. Na de invoering van de Shop & Go-zones plaatste de stad bewegwijzering naar de centrumparkings. 

 

“Op die manier willen we de druk op de handelskern nog verminderen, want de bezoekers worden naar de goedkope of gratis parkings op wandelafstand van het commercieel centrum geleid,” vertelt schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel, “Niet alleen de uiterst goedkope parkeertarieven, ook de onmiddellijke nabijheid van de handelskern is een reden om op die parkings te gaan parkeren. Om die reden wordt ook de wandelafstand naar het centrum in minuten uitgedrukt zodra je de binnenstad binnen rijdt.” 

 

De aangeduide parkings zijn de Stations- en Mallaardparking (gratis), de OCMW-parking, het Dr. Hemmeryckx-, Paul De Mont- en Twijnsterplein (50 cent per uur), de IKORN-parking (gratis buiten de schooluren) en de Ninia-parking (betalend). De bewegwijzering is zo opgevat dat je van de ring zo snel mogelijk naar de centrumparkings wordt geleid. “Op die manier vermijden we overbodig verkeer in de stadskern zelf,” vertelt Vande Winkel. 

 

De huidige borden zijn statisch, maar het commercieel actieplan van de stad voorziet ook in dynamische borden die in een later stadium geplaatst worden. “Op die borden zal ook aangegeven worden hoeveel plaatsen er nog vrij zijn op de parkings,” zegt schepen van Lokale Economie Alain Triest. 

 

Meer info?

Dienst mobiliteit, 054 31 32 82, mobiliteit@ninove.be 

Wouter Vande Winkel, schepen van mobiliteit, 054 31 32 38, 0474 71 32 96, wouter.vandewinkel@ninove.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief