NINOVE - Samen organiseert zondagochtend 22 april haar G100

C21

NINOVE - Samen organiseert zondagochtend 22 april haar G100

Logo_samenninove_cmyk

Samen, de nieuwe politieke beweging in Ninove rond CD&V, sp.a, Groen en onafhankelijken, organiseert op zondagochtend 22 april een G100 in de Nieuwe Kerk (kruispunt Edingsesteenweg – Brusselsesteenweg).

 

Veerle Cosyns, lijsttrekker van Samen, geeft een woordje uitleg bij het hoe en wat. “De G100 is een burgertop met 100 Ninovieters waar Samen in discussie gaat over verschillende thema’s en waar we verschillende ideeën over waar Ninove heen kan gaan of misschien zelfs moet gaan, willen aftoetsen. Onze inspiratie vinden we in de G1000 in 2011 waar tientallen bekende Vlamingen met 1000 burgers in debat gingen over onze politiek en onze samenleving. Dat doen we dus nu op Ninoofse schaal.”

 

Lieven Meert is alvast benieuwd naar zondag. “Dit is voor ons heel nieuw terrein. De vorige keer toetsten we ook  wel al onze ideeën ruimer dan de partijleden af maar 100 personen – die we soms nog niet ontmoet hebben - op een moment samen brengen en gaan discussiëren is natuurlijk spannend. Met Samen willen we vernieuwend werken en van onderuit starten. Samen staat voor echte participatie en dat brengen we nu alvast in de praktijk.”

 

Wouter Vande Winkel kijkt uit naar de resultaten. “We gaan met de resultaten uit de debatten van zondagvoormiddag aan de slag voor het verkiezingsprogramma van Samen. Tezamen met de wekelijkse huisbezoeken die volop aan het gebeuren zijn, moeten we de Ninovieter voor een duidelijke en hopelijk gedragen keuze kunnen zetten.”

 

Praktisch

G100 – Samen

Zondag 22 april 2018 

Verwelkoming om 9u30 – Nieuwe kerk – Kruispunt Brusselsesteenweg – Edingsesteenweg

10u – Start (2 sessies)

12u – 12u30 Afronden en conclusies

Nadien receptie voor de nabespreking.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief