NINOVE - BALBUS-tournee start woensdag 25 april in Appelterre

C21

NINOVE - BALBUS-tournee start woensdag 25 april in Appelterre

Affiche_appelterre-eichem
 

Dienst cultuur en de bib organiseren van 25 april tot 4 juli BALBUS, een toer langsheen de verschillende deelgemeenten, met elke keer een brok info, een stuk ontmoeting en een streep ontspanning. De BALBUS parkeert elke woensdag in een andere deelgemeente, om te beginnen deze week aan de kerk van Appelterre.

 

‘BALBUS’ speelt zich telkens af in en rond de bibbus, die tijdens de tournee gaandeweg een nieuw jasje wordt aangemeten door leerlingen van de Academie Beeldende Kunst. De bus wordt telkens op een centrale plek in het dorp geparkeerd. Het programma is overal gelijkaardig; alleen de muzikale act varieert.

 

16 uur tot 19 uur: dorpspicknick

Kom vanaf 16 uur een kijkje nemen in en rond de bus. De bibliotheek gebruikt haar bus niet om boeken uit te lenen, wel om haar collecties te showen en nieuwe plannen en initiatieven met je te delen. Daarnaast is de bus een mobiel infopunt van stadsdiensten; je kan er een UiTPAS kopen en proeven waarom Ninove vanaf 12 mei een fairtradegemeente is.

Breng ook zelf iets mee om te knabbelen of te drinken: een zelfgebakken brood, confituur die je eigenhandig in potten hebt gestopt, een gekookt eitje van de kippen in je tuin, een biertje, een fles wijn of water, … Iets om je buren of vrienden mee te verrassen! Want ook dat is wat BALBUS beoogt: een picknick met en voor het dorp.

 

19 uur tot 20.30 uur: buurtwandeling

Om 19.00 uur wordt iedereen uitgenodigd voor een dorpswandeling. We kiezen voor een rustige en kindvriendelijke wandeling van maximaal 4 km. Al wandelend gezellig bijkletsen is even belangrijk als het wandelen zelf. Misschien ontdekken we zelfs bijzondere plekken met een spannend verhaal.

 

20.15 uur tot 21.30 uur: Klein Cultureel Moment

Als we weer aan de bus arriveren, staat er een groep lokale muzikanten klaar om de avond af te sluiten met een concert. In Appelterre zorgen Lady and the Tramps voor het muzikale vertier. Xenia Geeraerts (vocals), Gino Vernaillen (piano/vocals) en Christoph Ravyst (bas/contrabas) brengen oudjes en nieuwtjes uit diverse genres in een gezellige, jazzy sfeer. Lady and the Tramps wisselen tijdens BALBUS af met DanQL en Les Poulains Flandriens.

 

22 uur: deuren toe

 

Praktisch

 • BALBUS, woensdag 25 april vanaf 16 uur aan de kerk van Appelterre
 • 25 april, Appelterre-Eichem, Plein voor de kerk, Lady & the Tramps
 • 2 mei, Aspelare, Speelplein aan de pastorij, DanQL
 • 9 mei, Denderwindeke, Omgeving van de parochiezaal, Les Poulains Flandriens
 • 16 mei, Lieferinge, Dorpsplein, DanQL
 • 23 mei, Outer, Plein achter buurthuis ‘De pallieter’, Lady & the Tramps
 • 30 mei, Okegem, Stationsplein, Les Poulains Flandriens
 • 6 juni, Neigem, Dries, Lady & the Tramps
 • 13 juni, Nederhasselt, MunHa/Hof ter Beke, Les Poulains Flandriens
 • 20 juni, Meerbeke, Gemeenteplein, Lady & the Tramps
 • 27 juni, Pollare, Buurthuis, Les Poulains Flandriens
 • 4 juli, Voorde, Kerk, DanQL
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief