NINOVE is fairtradegemeente

C21

NINOVE is fairtradegemeente

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Ninove heeft de fel begeerde titel FairTradeGemeente in de wacht gesleept. Dit betekent dat de stad, het OCMW, voldoende winkels, bedrijven, cafés, restaurants, scholen en verenigingen uit Ninove zich ertoe verbinden om minimum twee Fairtradeproducten te gebruiken en/of te verkopen.

 

Ninove is intussen de 37ste FairTradeGemeente in Oost-Vlaanderen. De Provincie geeft zelf het goede voorbeeld en is sinds 12 mei 2016 FairTradeProvincie. De Provincie koopt fairtradeproducten aan en sensibiliseert het eigen personeel. Daarnaast biedt ze ook persoonlijke begeleiding naar de gemeenten toe in het behalen van de titel. Dit kan gaan van het verstrekken van advies, begeleiding op maat tot concrete tips en inspiratie bij het realiseren van de 6 campagnecriteria. “Als FairTradeProvincie ondersteunen we gemeenten bij het behalen van de titel. Zo zetten we ons in Oost-Vlaanderen samen in voor een duurzame en rechtvaardige wereld.”, aldus Gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor ontwikkelingssamenwerking.

 

De titel van FairTradeGemeente beloont de gemeente en haar inwoners omdat ze op een heel concrete manier wil bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Elke gemeente die eerlijke handel een warm hart toedraagt en haar bevolking aanzet om zoveel mogelijk fairtradeproducten te kopen kan de titel van FairTradeGemeente verwerven.

 

Start op Ninomundo

Op zaterdag 19 mei wordt om 14.30 uur het logo van FairTradeGemeente officieel overhandigd aan het stadsbestuur, aan het podium van Ninomundo (Centrumlaan, Ninove). De deelnemende handelaars van Ninove FairTradeGemeente worden dan ook nog eens extra in de kijker gezet. U bent hier als persmedewerker vriendelijk uitgenodigd.

 

Wil jij weten wat fairtrade voor jou kan betekenen of zin in een fairtrade tussendoortje, kom dan zeker langs op de stand van de Oxfam Wereldwinkel op Nino Mundo, zaterdag 19 mei.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2018
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief