Bibliotheek van NINOVE ‘into folk’

C21

Bibliotheek van NINOVE ‘into folk’

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Zaterdagmorgen 26 mei wordt de bibliotheek van Ninove een trefpunt van en voor de folkies van onze stad.  In haar maandelijkse ‘Rond Erato’-sessie zet de Ninoofse bibliotheek de folkmuziek in de kijker. De Meerbeekse Melanie Scheys, gepokt en gemazeld in het folkmilieu, als muzikante, medeorganisator van Gooikoorts en coördinator van het Muziekcentrum in Dranouter, selecteert tien folkparels uit de cd-collectie van de bib. ‘Rond Erato’ vertelt ze over haar selectie en beluisteren we enkele fragmenten.

 

Maar ‘Rond Erato’ start dit keer een half uur eerder, met een herdenkingsmoment voor Rufijn De Decker, het boegbeeld van de Ninoofse folkscène die op 2 mei overleed. Verhalenvertelster Silke D’Hondt leest het sprookje 'De schaar die ringen snijden kan' voor. Rufijn schreef dit sprookje in 1989; er zitten tal van Meerbeekse en Neigemse toponiemen en ‘couleur locale’ in verwerkt.

 

Een uniek voorleesmoment ter ere van Rufijn De Decker en een inspirerende luister- en vertelsessie over de folkfavorieten van Melanie Scheys: ziedaar twee goede redenen om zaterdagmorgen een bezoek aan de bibliotheek van Ninove te brengen.

 

Praktisch

  • zaterdag 26 mei, bibliotheek van Ninove (Graanmarkt)
  • 10.30 uur: voorleesmoment ‘De schaar die ringen snijden kan’
  • 11 uur: de folkparels van Melanie Scheys
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2018
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief