NINOVE - Wandelen “in de voetsporen van de Groote Oorlog”

C21

NINOVE - Wandelen “in de voetsporen van de Groote Oorlog”

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De themagroep ‘WO 1’ van de erfgoedraad van Ninove presenteert een nieuwe stadswandeling ‘In de voetsporen van de Groote Oorlog’. De wandeling trekt niet alleen langs de bekende ijkpunten in het stadscentrum, maar vestigt ook de aandacht op tal van plekken waar een oorlogsweetje aan vasthangt of waar honderd jaar geleden ‘iets’ gebeurd is.

 

Wist je bijvoorbeeld dat Duitse soldaten in oktober 1918 het ‘Sas’ van Pollare’ lieten springen? Dat de kantfabriek ‘Van Den Bossche’ en de garenfabriek ‘De Bodt’ werden ingericht als gevangenis? Dat pastoor Buyck van Zarren elke dag in de Hospitaalkapel een mis opdroeg voor 400 van zijn parochianen die naar onze streek waren gevlucht? Dat in een pantoffelfabriek op Preulegem op een bepaald moment meer dan 1.500 schoolkinderen elke dag ‘soep met vlees in’ konden gaan lepelen? Of dat op een weide tussen de Lange Muren en het Hof ter Duyst een landingsplaats voor ‘vliegmachines’ werd aangelegd?

 

Als je dat allemaal niet weet, dan moet je zeker meedoen aan een van de vier stadswandelingen ‘In de voetsporen van de Groote Oorlog’. De eerste wandeling vindt plaats op zondag 27 mei. Afspraak om 14 uur aan de voormalige Sint-Theresiakerk. De wandeling van ongeveer 5 kilometer wordt geleid door een VVV-gids.

Dezelfde wandeling wordt ook nog eens georganiseerd op 24 juni, 20 september en 28 oktober. De afspraak is telkens om 14 uur aan de voormalige Sint-Theresiakerk.

 

Praktisch

Wandeling “in de voetsporen van de Groote Oorlog”

Zondag 27 mei, 14 uur, voormalige Sint-Theresiakerk(kruispunt Brusselse- en Edingsesteenweg)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2018
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief