NINOVE - Ninoofse erfgoedraad ‘prijst’ onroerend erfgoed

C21

NINOVE - Ninoofse erfgoedraad ‘prijst’ onroerend erfgoed

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De erfgoedraad van Ninove lanceerde een nieuw initiatief om onroerend erfgoed in de kijker te zetten: de raad reikt voortaan tweejaarlijks een prijs ‘onroerend erfgoed’ uit.

 

De prijs ‘onroerend erfgoed’ beloont mensen en verenigingen die onroerend erfgoed de voorbije jaren op een positieve manier in de kijker gezet hebben. Een gerestaureerde gevel of gerenoveerde woonkamer? De creatie en plaatsing van een monument van een lokale held? De aanleg van een archeologische site? Het zijn stuk voor stuk voorbeelden die in aanmerking komen voor de nieuwe prijs.

 

Om de twee jaar maken twee projecten kans op een bekroning met een gulle geldsom: 2.000 euro voor de winnaar en 1.000 euro voor de laureaat. Om deel te kunnen nemen, moet het project in handen zijn van een privépersoon of -vereniging en gevestigd zijn in Ninove. Alle projecten die sinds 1 oktober 2013 gerealiseerd zijn, komen in aanmerking.

 

Een jury van vijf experten bepaalt de winnaar en de laureaat aan de hand van vier criteria: in hoeverre is het werk inspirerend voor andere toekomstige plannen? In welke mate is het vernieuwend? Is het project maatschappelijk relevant? Tot op welke hoogte kwam het tot stand door samenwerking van de eigenaars, beheerders, omwonenden, …?

 

Kandidaturen voor de eerste editie moeten voor 1 oktober 2018 ingediend worden. Het volledige reglement en inschrijvingsformulier vind je op www.ninove.be of kan je verkrijgen bij de dienst cultuur in het oud stadhuis (Oudstrijdersplein 6, Ninove).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2018
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief