NINOVE - Parkconcerten in het stadspark

NINOVE - Parkconcerten in het stadspark

Parkconcerten_ninove
 
Parkconcerten_ninove_stadpark
 
10_parkconcert_ninove__2_a
 

Het eerste parkconcert 9 juli om 18.30 uur - Funny key, de sympathieke band bestaande uit bewoners van Schoonderhage, trapt de avond op gang. Zij staan al voor de vijfde keer op onze affiche, maar ze bewijzen elk jaar opnieuw dat ze qua enthousiasme niet moeten onderdoen voor de allergrootsten uit de muziekwereld. Ze nemen dit jaar ook een zeer bekende special guest mee, die hen tijdens enkele liedjes vergezelt. Benieuwd? Wees er dan van in het begin zeker bij.
Vervolgens is het de beurt aan de dames van Sisters Act. Zangeressen Ann, Eef en Greta van Sisters Act kunnen het als Bad Girls ook zonder mannen(nummers) aan. Ze vullen hun set uitsluitend met covers van diva’s en girl groups. Elk beladen met tonnen ervaring als lead en backing-zangeres zingen deze dames afwisselend solo en close harmony, en mixen ze moeiteloos old skool met modern. Hierna is het de beurt aan onze Ninoofse Voice Sima Heyrat vergezeld door haar live band. Ze is amper 17 jaar, maar schopte het eind 2017 tot in de finale van The Voice. Met een ongelooflijke naturel en indrukwekkende stem heeft ze alles om het te maken. Een lokaal fenomeen dat het nog ver zal schoppen!
Afsluiten doen we ons eerste parkconcert met een sirtaki tijdens het optreden van de Romeos. In 2018 is het 15 jaar geleden dat Chris Van Tongelen en Davy Gilles meespeelden in de theatermusical Romeo & Julia. Backstage rijpte het idee van De Romeo’s en moeiteloos konden ze hun gemeenschappelijke kameraad Gunther Levi overtuigen om mee te doen. Het was het begin van een onwaarschijnlijk Romeo’s-avontuur, dat in een stroomversnelling kwam toen ze in het Nederlands begonnen te zingen. Voor deze verjaardag te vieren kwamen ze met heel veel plezier terug naar Ninove om het park aan het dansen te brengen.

 

Het tweede parkconcert op 23 juli - wordt aangevat met partycoverband the Bumblebeez. Uit het immense aanbod aan onehitwonders en vaste namen uit de muziekgeschiedenis maken zij een grote selectie en worden de verschillende nummers mooi aan mekaar gebreid en herwerkt op hun eigen creatieve manier.
Vervolgens is het de beurt aan de vrolijke meidenbende Les Copines. Drie vrouwen die weten wat ze willen, drie dames die apart van elkaar al bewezen hebben dat ze gezegend zijn met een stem die mag gehoord worden. Vanaf nu staan Isabelle A,  Ianthe Tavernier en Helle Vanderheyden of Anne Van Opstal samen op het podium als Les Copines.
Isabelle A voorstellen is eigenlijk overbodig. Met nummers als “He Lekker Beest” en zovele anderen heeft ze een mooie hitverzameling bijeen gezongen.
Ianthe Tavernier is musicalster en schitterende al in tal van musicals in binnen en buitenland. Ze scheerde hoge toppen in Steracteur Sterartiest, is “Floor” in de populaire reeks “De Buurtpolitie” op VTM en spreekt ook tekenfilms in. Helle Vanderheyden en Anne Van Opstal zijn beide musicalactrices.
Op het repertoire van Les Copines staan Nationale en Internationale klassiekers die zich op het vlak van ambiance, swingen en partygevoel al bewezen hebben. Afsluiten doen we met de Nederlandstalige Coverband Ontpopt. Een lekker swingende coverband die de sterkste Nederlandstalige hits van de voorbije decennia onder handen neemt. Zonder vooroordelen, zonder grenzen naar genres of periodes, grasduint Ontpopt gezellig door het werk van Clouseau, de Kreuners, Borsato, Gorki, Van het Groenewoud, maar ook Bart Kaël, Willy Sommers, en zo veel meer. Songs die aan een groot publiek duidelijk maken dat een straf lied in eigen taal nog net iets straffer wordt… Meezingen, dansen of gewoon genieten: bij Ontpopt kan het beurtelings of allemaal tegelijk.

 

Derde parkconcert op 06 augustus - Op onze 3e avond van de parkconcerten gaan we opnieuw deels voor tribute bands. Beginnen doen we met Checkpoint Charlie, een rock cover band die uitsluitend bekende nummers speelt met een hoog energieniveau. Checkpoint Charlie is een coverband die niét klinkt als een coverband! Je zou ze een 'multi-tribute-band' kunnen noemen van àlle mogelijke artieste.  Ze spelen bekende rock/pop toppers waarheidsgetrouw en muzikaal op hoog niveau.  Dus verwacht geen medleys, geen disco en R&B, geen schlagers, maar wél populaire rockmuziek - gespeeld zoals die hoort te klinken. Met een doordachte songkeuze die elk publiek zal meevoeren.Het bijhorende uniform dragen ze speciaal voor de Ladies. Checkpoint Charlie drong door tot in de locatie-finale 2017 van de prestigieuze Benelux band-competitie 'The Clash of the Coverbands' en stapelde gedurende de voorbije 2 jaar de geslaagde optredens op!
Afsluiten doen we met één van de beste groepen van de laatste 8 jaar parkconcerten, de Italiaanse tribute band The Great Queen Rats. We halen ze speciaal nog eens vanuit Italië naar Ninove omdat we nog steeds onder de indruk zijn van hun passage in 2014. Ze doen er alles aan om u te doen geloven dat Freddie Mecury en zijn kompanen echt op het podium staan. Radio gaga, we will rock you, we are the champions, Bohemian Rhapsody…. Er komt geen einde aan de reeks hits die Queen achter hun naam heeft staan. Tijdens hun passage in 2014, waren de weergoden ons jammer genoeg niet gunstig gezind, maar de aanwezigen waren toen wel unaniem lovend over hun optreden. Warm dus uw stembanden alvast op en beleef vanop de eerste rij in het park van Ninove want dit is een optreden die je deze zomer zeker niet mag missen!

 

Vierde parkconcert op 20 augustus - Het laatste parkconcert vangt aan met de lokale band Franki Vivaldi And the Four Seasons. Verwacht je aan stevig gegronde blues en buitensporig gitaarwerk. Volhardende drums met een onbuigzame baslijn. Helden uit een collectief muzikaal verleden gebracht door jong hedendaags geweld.
Vervolgens is het de beurt aan The Big Lebandski. 

Deze Ninoofse Band ontstond in 2013 onder impuls van drummer Bruno  Beeckmans, die papa Paul ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag  een live orkest cadeau deed. Een Big Band, vooral samengesteld met leden van De Koninklijke Harmonie Ste. Cecilia uit Meerbeke, was geboren en bezorgde Paul een swingend verjaardagsfeest. Jazz standards van o.a. Glenn Miller, Benny Goodman, Tommy Dorsey, Frank Sinatra, Harry Connick Jr. en Michael Bublé  passeerden de revue.

Een enthousiaste 18 koppige Big Band, samengesteld volgens de traditionele bezetting , 5 saxofoons, 4 trombones, 4 trompetten en een ritmesectie (gitaar, piano, bas en drums) en als crooner van dienst Frank Van Laethem, hadden de goesting te pakken en de band werd gedoopt als “The Big LeBandski. Speciaal voor onze parkconcerten nodigt Bruno & his jazzcats zangeres  Saartje Schoup uit, die in maart succesvol meewerkte  aan Vive La Belgique, door de Ninoofse Ex-hangjongeren met Bram & Lennert.

Wie houdt van overbekende swingklassiekers die in de jaren 30 en 40 menige danszalen uit hun voegen liet barsten, is met  The Big LeBandski  aan het juiste adres. Ninove heeft na zijn legendarische “Musical Boys”  opnieuw een groot jazz-orkest!

Afsluiten doen we deze jaargang in stijl met Dries XL uit Denderleeuw won eind 2017 net niet The Voice, de immens populaire talentenjacht op VTM. Maar als runner up overtuigde hij heel Vlaanderen van zijn fenomenale stem. Deze zomer tourt hij langs de Vlaamse podia met zijn eigen band, waarmee hij zowel nummers uit The Voice als andere populaire songs brengt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 18 mrt 2019
Jacky Delcour | 13 mrt 2019
Jacky Delcour | 12 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 11 mrt 2019
Jacky Delcour | 10 mrt 2019
Jacky Delcour | 07 mrt 2019
Jacky Delcour | 06 mrt 2019
Jacky Delcour | 06 mrt 2019

archief