NINOVE - Het hele jaar door een Tuin van Eden

C21

NINOVE - Het hele jaar door een Tuin van Eden

Peter_en_andrew
 

Naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal, besliste de stad om een groot scherm te plaatsen op de OCMW site. Dat idee is intussen wel al behoorlijk gegroeid. Het gaat niet langer over een scherm alleen, maar over een klein evenementendorp. Het is bovendien niet alleen open wanneer er op het WK wedstrijden worden gespeeld, maar ook op andere momenten zal er iets te beleven vallen. Dat wekt wrevel bij veel horecazaken. N-VA Ninove begrijpt de ergernis bij de plaatselijke horeca en steekt hen een hart onder de riem.

 

Andrew Vanderpoorten (N-VA): “We betreuren dat de aanbesteding voor dat initiatief van de stad nauwelijks bekend gemaakt werd bij de eigen horeca. Deze mensen werden zo voor een voldongen feit geplaatst waardoor hun eigen plannen volledig overschaduwd worden. Waarom heeft de nieuwe centrummanager daar geen aandacht aan besteed? Op zijn minst had de communicatie veel beter kunnen zijn. De meerderheid kan dan wel vertellen dat ze begaan zijn met de plaatselijke middenstand, maar dan zouden ze er beter ook naar handelen.”

 

Op zich was het perfect mogelijk geweest om enkele plaatselijke cafés de handen in mekaar te laten slaan en die zomerbar door hen te laten organiseren. Alleen lijkt daar het schoentje te knellen. Ze beschouwen elkaar nog teveel als concurrenten dan als concullega’s. Om die reden wil N-VA Ninove de centrummanager ook inzetten als horecacoach.

 

Peter Timmermans (N-VA): “In afwachting daarvan roepen we alle Ninovieters op om onze eigen horecazaken niet straal voorbij te lopen op weg naar dat groot scherm. Zij organiseren immers ook activiteiten, met mogelijk nog meer sfeer en gratis inkom. Bovendien doen ze dit niet alleen tijdens het WK, maar het hele jaar door. Zij maken van heel Ninove een ‘Tuin van Eden’ waar het elke dag genieten is van een lekkere hap en een verfrissend drankje. Zij verdienen daarvoor onze waardering en respect.”

 

Dit is een oproep die door de plaatselijke horeca zeker zal worden gesmaakt. Aan keuze zullen de voetbalfans alvast niet tekort hebben.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief