Stad NINOVE speelt zes keer ‘Vlaamse’ openluchtcinema

Stad NINOVE speelt zes keer ‘Vlaamse’ openluchtcinema

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Voor de zesde keer trekt de dienst cultuur met een openluchtcinema naar gekende en minder gekende plekjes van onze stad. Zes keer vertonen we een recente Vlaamse Film, telkens in samenwerking met een lokale partner.

 

Voor de openingsfilm deze zomer halen we meteen het grof geschut boven (ook letterlijk), en dat zowaar in de pastorale omgeving van een bos in de schaduw van de Appelterse kerktoren: ‘Le fidèle’ van regisseur Michael R. Roskam is de meest recente film waarin Hollywoodacteur Matthias Schoenaerts nog eens zijn moedertaal mag klappen. Ook eindigen doen we met wilde achtervolgingen en af en toe een verdwaalde kogel uit een boevengeweer: de stationsomgeving van Ninove dient als decor voor de grootsteedse undergroundcultuur die Adil El Arbi en Bilall Fallah in ‘Patser’ portretteren. Een actiefilm om te starten en een actiefilm om te eindigen, maar tussendoor houden we het schijnbaar rustiger. Wat niet betekent dat het er in de films ‘Façades’, ‘Cargo’, ‘Rosie en Moussa’ of ’Verborgen verlangen’ minder humoristisch, romantisch of tragikomisch zou aan toe gaan. Want ook dit jaar selecteerden we voor u het beste wat de Vlaamse cinema het afgelopen seizoen heeft voortgebracht, telkens op een ongewone locatie in openlucht en elke keer in samenwerking meet een plaatselijke partner of vereniging.

Alle films beginnen om 21 uur en zijn gratis. We geven een overzicht van het volledige programma.

 

Vrijdag 17 augustus: Le Fidèle - ‘Pastorijbos’, Dorp 13A (naast ‘Pax’), Appelterre-Eichem

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote “Bibi" Delhany. Maar Gigi draagt een geheim, dat hun liefde wel zeer zwaar op de proef stelt. Gigi zal moeten kiezen. En Bibi ook. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is? Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos schitteren zij aan zij in dit verhaal over de maffia uit de racewereld, getekend Michaël R. Roskam (zie ook ‘Rundskop’).

(ism ’t Chiropaksken)

 

Zaterdag 18 augustus: Façades – MunHa (Hof ter Beke), Nederhasseltstraat, Nederhasselt

Een vrouw staat op een kantelpunt in haar leven: moet ze trouw blijven aan haar dementerende man wiens avontuurtjes ze jarenlang geduld heeft? Ook hun veertigjarige dochter Alex vecht met de vraag of ze wel echt gelukkig is in haar huwelijk. Façades van het duo Kaat Beels en Nathalie Basteyns is een intrigerend drama over familie, (zelf)bedrog en de kunst van het vergeven.

(ism Ouderraad SBS ‘De Hazelaer’)

 

Zondag 19 augustus: Cargo - Plein voor de begraafplaats, Neuringen, Denderwindeke

Visser Leon Broucke valt overboord in het ijskoude water van de Noordzee. Zijn drie zonen proberen het familiebedrijf van de ondergang te redden. De passie voor de visserij maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties. Bovendien komen tal van onuitgesproken conflicten tussen de drie broers aan de oppervlakte. Een fascinerende ode aan het vissersleven van Gilles Coulier.

(ism Gezinsbond)

 

Vrijdag 24 augustus: Rosie en Moussa - ‘Vogeltjeswijk’, Ziekhuizenstraat/Kerkhofstraat, Outer

In haar nieuwe appartementsgebouw leert Rosie Moussa kennen. Samen gaan ze tot op het (verboden) dak. Daar belooft Moussa aan Rosie dat hij samen met haar haar papa zal opzoeken. Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen, maar zal dat ook lukken? Gebaseerd op de boeken van Michael De Cock vertelt regisseur Dorothée van den Berghe een verhaal over de groeiende vriendschap tussen twee kinderen.

(ism Gezinsbond) 

 

Zaterdag 25 augustus: Verborgen Verlangen - De Proost shoes & fashion, Halsesteenweg 350, Neigem

De uitgeverij van de broers Vincent en Dennis Van Brakel zit in het slop. Tot ze twee manuscripten in handen krijgen: een literair meesterwerk van de mensenschuwe Herman Schotte en een prulwerkje van de aantrekkelijke schoenenverkoopster Louise Elsschot, De broers overtuigen de auteurs om van rol te wisselen… 'Verborgen Verlangen' is het amusante debuut van Maarten Moerkerke.

(ism De Proost shoes & fashion)

 

Zondag 26 augustus: Patser - Astridlaan, Ninove

Vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen dromen ervan om te leven als echte patsers. Ze stoppen hun neus in drugszaken en ontketenen een bendeoorlog van Antwerpen over Amsterdam tot in Colombia. Adil El Arbi en Bilall Fallah duiken in hun derde langspeelfilm alweer in de grootsteedse undergroundcultuur.

 

Praktisch

Alle films beginnen om 21 uur en zijn gratis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2018
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 18 mrt 2019
Jacky Delcour | 13 mrt 2019
Jacky Delcour | 12 mrt 2019
Jacky Delcour | 11 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 10 mrt 2019
Jacky Delcour | 07 mrt 2019
Jacky Delcour | 06 mrt 2019
Jacky Delcour | 06 mrt 2019

archief