NINOVE “Italië anders bekeken” Davidsfonds Organiseert

C21

NINOVE “Italië anders bekeken” Davidsfonds Organiseert

Davidsfonds_italy__1_
 
Davidsfonds_italy__2_
 

Marc Vandenbon, voormalig leraar Maatschappelijke Vorming en Geschiedenis aan de voedingsschool “Ter Groene Poorte” in Brugge, neemt ons mee op een verbazingwekkende tocht door Italië, het land dat hij reeds tientallen keren bezocht heeft. 

 

Hij kijkt, hij zoekt, hij snuffelt, hij peutert. En bovenal, hij legt alle stukjes samen en stelt vast dat de chaos één geheel vormt: de onovertroffen puzzel Italië. Als een ontdekkingsreiziger opent hij deuren die doorgaans gesloten blijven. Zijn pad is niet uitgestippeld, zijn nieuwsgierigheid is zijn leidraad en zijn kompas. Hij hopt en zapt, staat stil bij het échte Italië, het Italië van elke dag. 

 

Zijn lezing is geenszins een aaneenschakeling van mooie plaatjes die iedereen toch al kent, maar hij presenteert ons zijn visie op Italië op een eigenzinnige manier, doorspekt met anekdotes en tips voor de toekomstige reiziger. Hij spreekt zoals hij schrijft: gedreven en vaak met humor en ironie. Daarbij schuwt hij geenszins zijn kritische kijk op het land. Heel belangrijk vindt hij dat de reiziger ook eens moet kijken naar de achterzijde van elk monument want daar tref je het echte Italië aan. Zonder toeristen. Zoek een eigen invalshoek en maak iets unieks van je reis. 

 

Praktisch:

•Wanneer: dinsdag 11 september 2018 om 20u
•Waar: Gemeenteschool, Edingsesteenweg 344, Denderwindeke
•Inkom: 4 euro (met Davidsfonds cultuurkaart) of 6 euro; kinderen t.e.m. 12 jaar gratis


Ze verwelkomen je in een Italiaans kader, met een hapje en een drankje

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief