NINOVE - De Kalmoes vzw , Lasagna en Crocque monsier dag

C21

NINOVE - De Kalmoes vzw , Lasagna en Crocque monsier dag

Image2
 
Image3
 
Image1
 
Image4
 

De zorgmanege zonder beperkingen, De Kalmoes vzw organiseert op zaterdag 29 september 2018 een Lasagna en crocque monsier festijn in de parochiale zaal Trefpunt, Denderwindeke, Bokkendries 9. Van 11u30 tot 14u en van 17 u tot 21u is iedereen welkom. 

De opbrengst gaat integraal naar de werking van De Kalmoes VZW. En in het bijzonder naar de projecten met dieren in de hulpverlening en de zorg voor de paarden die in de opvang verblijven.

Meer en meer worden de paarden ingezet in de residentiële hulpverlening bij personen met een beperking, jongeren en kinderen met beperkingen of bejaardenzorg. Maar de jarenlange training en het dagelijks onderhoud kosten heel wat geld. 

Met de zorgmanege vangen ze heel wat paarden en ponys op voor de Ark van Pollare,( het weideasiel te Pollare). die verwaarloosd of achtergelaten zijn. Deze paarden terug in vorm brengen en hen terug vertrouwen geven in de mens is vaak een proces van lange adem. Maar steeds opnieuw staan ze versteld hoe veerkrachtig paarden kunnen zijn. De meeste paarden en pony's kunnen na een lange revalidatie ter adoptie vrijgeven worden. 

De hoofdactiviteit blijft echter het aanbieden van lessen voor mensen met en zonder beperking.

Lukt het even niet met het paardrijden en begrijp je het niet zo goed? Of heb je veel angst? Heb je een beperking maar wil je graag paardrijden of mennen? En wil je je paard verzorgen en leren kennen?

Dan zijn zij er voor jou! 

De Kalmoes vzw is een zorgmanege waar therapeutisch en aangepast paardrijden aangeboden wordt. 

De manege is er voor iedereen die op zoek is naar iets anders. Echte begeleiding op jouw maat en op jouw vraag.

De Kalmoes VZW staat voor kwalitatief hoogstaand onderwijs, met diep respect voor mens en dier. Dit werd nogmaals onderstreept door de unieke erkenning als ethisch verantwoorde sportclub en zorgboerderij. 

De zorg voor elke ruiter, de aandacht voor de hele persoon en zijn mogelijkheden, het respect voor ieders leertraject en de liefdevolle omkadering van de paarden zijn enkele van hun speerpunten. 

Alle info kan je verkrijgen op het nummer 04 77 791 404.

Graag op voorhand inschrijven via mail acties@dekalmoes.be of via de telefoon op het nummer 0477 791 404.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2018
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief