Ruil op 13 oktober een lege chocopot voor een pot Oxfam-choco in de wereldwinkel te NINOVE

C21

Ruil op 13 oktober een lege chocopot voor een pot Oxfam-choco in de wereldwinkel te NINOVE

Banner
 

Oxfam-Wereldwinkels pakt uit met een opmerkelijke actie. Op zaterdag 13 oktober, de afsluiter van de Week van de Fair Trade die gepast de naam Wereldwinkeldag draagt, kan je in de Oxfam-Wereldwinkel Ninove, Stationsstraat 3, een lege chocopot van gelijk welk merkruilen voor een Oxfamexemplaar. Onder de slogan draai niet rond de pot vragen de wereldwinkels aan bedrijven en politici om meer aandacht te hebben voor de problemen in de cacaosector.

 

“Ontbossing, kinderarbeid, extreme armoede … kunnen we nog trots zijn op onze ‘Belgische chocolade? Achter ’s lands favoriete lekkernij gaat een donkere waarheid schuil. En de grote bedrijven en overheden doen niet genoeg om die aan te pakken. Mensenrechten beschermen is hun plicht, het zou geen keuze mogen zijn. En dat willen we net aan onze bestaande en nieuwe klanten meegeven,” zeggen de vrijwilligers bij Wereldwinkel Ninove.

 

Met deze ruilactie en de bijhorende petitie wordt aan politici gevraagd om hun verantwoordelijkheid op te nemen en te stoppen met rond de pot te draaien als het over het beschermen van de rechten van cacaoboeren en het milieu gaat.

 

Draag je steentje bij. Kom op 13 oktober naar de Wereldwinkel.

De winkel is doorlopend open van 10u tot 17u.

Teken de petitie. Eet voortaan choco van Eerlijke Handel. 

In ruil voor een lege chocopot krijg je 

je eerste pot Wereldwinkelchoco gratis !

 

Meer weten?

www.oxfamwereldwinkels.be/weekvandefairtrade

Oxfam-Wereldwinkels behoort tot de internationale confederatie Oxfam, een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die de kracht van mensen bundelt tegen armoede.
Blijf op de hoogte via Facebook en oxfamwereldwinkels.be/digizine.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief