NINOVE - Theatervoorstelling 'De dag dat ik burgemeester ben...' op 19 oktober

NINOVE - Theatervoorstelling 'De dag dat ik burgemeester ben...' op 19 oktober

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Woensdag 17 oktober is het dag van verzet tegen armoede. Wereldwijd komen op deze dag mensen samen om eraan te herinneren dat armoede een schending van de mensenrechten is. De werkgroep armoede in onze stad legde een vragenlijst voor aan mensen in armoede, echte ervaringsdeskundigen in dit thema. Ze kregen de vraag “Wat zou jij willen veranderen om je leefomstandigheden te verbeteren?”. Dit leverde antwoorden op zoals: “Ik zou willen dat mijn arts steeds de goedkoopste geneesmiddelen voorschrijft” en “Een kinderopvang waar ik snel terecht kan wanneer het interimkantoor eindelijk werk voor me heeft.”

 

De werkgroep bundelde al deze antwoorden in het memorandum ‘De dag dat ik burgemeester ben…’ Dit memorandum wordt op 19 oktober plechtig overhandigd aan politici in onze stad. In de hoop dat ze inspiratie vinden voor het armoedebeleid in Ninove.

 

Het improvisatiegezelschap Inspinazie Nue ging aan de slag met de antwoorden in het memorandum en maakte 'De dag dat ik burgemeester ben...', een vrolijke voorstelling over armoede.

Het wordt zeker een gezellige avond, ondanks het gevoelige thema.

 

Praktisch

19 oktober om 20 uur in cc De Plomblom, Graanmarkt 12, 9400 Ninove.

Gratis, reserveren is niet nodig.

De Gezinsbond voorziet kinderopvang. Wil je hier graag gebruik van maken? Laat het weten via welzijn@sociaalhuisninove.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2018
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 18 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 04 mei 2019
Jacky Delcour | 04 mei 2019
Jacky Delcour | 24 apr 2019

archief