NINOVE - Drie Ninoofse harmonieën houden op 1 november ‘reveil’

NINOVE - Drie Ninoofse harmonieën houden op 1 november ‘reveil’

Affiche_reveil
 

Muziekmaatschappij KEVA gaf in 2016 de aanzet voor een eerste ‘reveil’ in Ninove. Sindsdien koppelt elk jaar een nieuwe lokale harmonie zijn wagonnetje aan het initiatief, zodat we dit jaar op drie lokale begraafplaatsen ‘reveil’ kunnen houden.

 

Bijna één op de drie Vlaamse gemeenten doet  mee aan ‘reveil’. Op al die plekken dompelen muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers hun lokale begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Zo is ‘reveil’ een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente, met het diepste respect voor elke overtuiging. 

 

In Ninove kunt u op donderdag 1 november (Allerheiligen) een ‘reveil’ meemaken op de begraafplaatsen van Appelterre-Eichem, Aspelare en Meerbeke. Op de begraafplaats van Aspelare (Daalstraat) zorgt KEVA (Kunst Eer en Vermaak Aspelare) voor muziek. In Meerbeke (begraafplaats Hemelrijk) is Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia de gastheer. Nieuwkomer dit jaar is de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia in Appelterre-Eichem (begraafplaats J.B. Van Langenhaeckestraat / Molenveldweg). Ze maakt er meteen een dorpsgebeuren van, want ook de Gezinsbond, de koren Sint-Gertrudis en In Dulci Jubilo 2000, de toneelvereniging WIK, Samana en de Strijdersbond voor de Vrede leveren een bijdrage met een woord, een lied of een verhaal. ‘Reveil’ vindt overal plaats tussen 17 en 18 uur (zonsondergang).

 

Praktisch

  • Donderdag 1 november, 17 uur: ‘reveil’ op de begraafplaatsen van Appelterre-Eichem (J.B. Van Langenhaeckestraat / Molenveldweg), Aspelaer (Daalstraat) en Meerbeke (Hemelrijk).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 18 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 04 mei 2019
Jacky Delcour | 04 mei 2019
Jacky Delcour | 24 apr 2019

archief