NINOVE - In pyjama naar de bib tijdens de Voorleesweek

C21

NINOVE - In pyjama naar de bib tijdens de Voorleesweek

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Van 17 tot 25 november is het Voorleesweek, een week waarin onze bib graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker zet. De bib trekt daarvoor op verplaatsing, met een voorleesuurtje in Speelodroom voor de allerkleinsten. De digidokter van de bib, waarbij je elke woensdag terecht kan met al je vragen over computers, smartphones en het internet, wordt voor één keer voorleesdigidokter. Hij geeft advies over voorleesapps, toont Fundels (digitale en interactieve prentenboeken), … Op vrijdagavond zijn alle kinderen welkom in pyjama in de jeugdbib, om weg te dromen bij de mooiste verhalen, met een lekkere chocomelk in de hand. Tegelijkertijd is er voor volwassenen een workshop over het verhaal achter een prentenboek. Deze workshop wordt gegeven door Annemie Vandaele, zelf Ninovieter en schrijfster van intussen 4 prentenboeken. Op zaterdag is er dan weer een Rond Erato-sessie in het tegen van de Voorleesweek: ‘Help, mij kind leert lezen’, een gratis infosessie in het leescafé van de bib waar logopediste Mieke Wybo en leesbevorderaar Inge Umans tips geven om op een nieuwe en leuke manier om te gaan met kinderen die leren lezen.

 

Praktisch

Woensdag 21 november

  • om 14 uur in Speelodroom: voorleesuurtje op verplaatsing voor de allerkleinsten. Reserveer vooraf.
  • van 14 tot 17 uur in de bib: de digidokter wordt voor één dag voorleesdigidokter: Digidokter Rutger geeft uitleg over voorleesapps, toont Fundels … Inschrijven hoeft niet, kom gewoon langs.

Vrijdag 23 november

  • van 18 uur tot 19 uur in de bib: voorlezen voor kinderen in pyjama met een lekkere chocomelk. Reserveer vooraf.
  • van 18 uur tot 19 uur in de bibzaal: workshop voor volwassenen ‘In woord en beeld – het verhaal achter een prentenboek’ door Annemie Vandaele. Reserveer vooraf.

Zaterdag 24 november om 11 uur in de bib: ‘Help, mijn kind leert lezen’. Inschrijven hoeft niet, kom gewoon langs.

 

Voor de activiteiten waarvoor je moet reserveren: via bib@ninove.be of 054 32 40 04.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief