NINOVE - Aandacht voor kansarmoede op het Heilige Harten Secundair

NINOVE - Aandacht voor kansarmoede op het Heilige Harten Secundair

2019-11-30___week_armoede_harten_secundair___26_a
 
2019-11-30___week_armoede_harten_secundair__9_a
 
2019-11-30___week_armoede_harten_secundair__11_a
 
2019-11-30___week_armoede_harten_secundair__19_a
 
2019-11-30___week_armoede_harten_secundair__24_a
 

Dit jaar vestigt Welzijnszorg in haar campagne de aandacht op kansarmoede op school. Kinderen en jongeren zijn onze toekomst. Zij maken de wereld van morgen, zij moeten kunnen dromen, leren en groeien. Uit elk kind het allerbeste halen, is één van de doelstellingen die men op Heilige Harten Secundair nastreeft. Deze week stonden er daarom tal van acties op het programma, zowel binnen als buiten de lessen. Zo werd er een armoedeweb geweven, stonden de leerlingen tijdens de lessen godsdienst stil bij de oorzaken en gevolgen van armoede en werden ze geconfronteerd met getuigenissen. Als afsluiter noteerde elke leerling een wens of droom die hij of zij heeft om van deze wereld een betere plek te maken. Deze wensen werden op vrijdag 30 november om 12u55 in de lucht gelaten. 

 

We zijn het zo gewoon dat  er water uit  de kraan komt, dat er eten op tafel staat en dat de verwarming een graadje hoger kan. We zijn het zo gewoon uit te kijken naar kerstmis, verjaardagen...

 

We  zijn  het zo  gewoon om  te kiezen  naar  welke  school we  gaan  en  bij  welke  voetbalclub  we  gaan spelen.  

 

In België heeft 1 kind op 5 deze mogelijkheden niet. Voor hen is het niet zo gewoon dat ze elke dag een warme douche kunnen nemen, dat ze elke dag eten hebben of dat ze een hobby kunnen beoefenen die ze graag doen. Via haar campagne, “1 op 5 loopt school in de buitenbaan”, vraagt Welzijnszorg extra aandacht voor 500.000 kinderen in België die onvoldoende onderwijskansen krijgen door armoede. Zo meteen zullen een aantal leerlingen van de leerlingenraad jullie wensen de wijde wereld inlaten. Op die manier willen wij een signaal geven dat het ook anders kan. Dat we het anders willen. Dat de regering en beleidsmakers dringend werk moeten maken van armoedebestrijding.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 25 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 02 jun 2019
Jacky Delcour | 18 mei 2019

archief