NINOVE - Toer der Torens: laatste halte in Voorde

NINOVE - Toer der Torens: laatste halte in Voorde

Tdt_voorde_01
 

De voorbije maanden trok het stadsbestuur met het project ‘Toer der Torens’ naar enkele van zijn deelgemeenten. Op 19 en 20 januari pakt de ‘Toer der Torens’ voor een laatste keer uit in de parochiekerk van Voorde.

 

‘Toer der Torens’ toerde vooral langs kerken van kleinere deelgemeenten of kerken waarvan de geschiedenis en het erfgoed minder bekend zijn. Dat geldt ook voor de parochiekerk van Sint-Pietersbanden in Voorde, met als patroonheilige Sint-Marcellus. De plaatselijke kerkfabriek selecteerde voor de laatste etappe van deze reizende tentoonstelling religieus erfgoed, zoals oude vlaggen die werden gedragen tijdens de processie, oude kazuifels, een waardevolle monstrans en een zilveren wijn- en watervat. Het stadsbestuur vult aan met erfgoedobjecten in stadsbezit, zoals stadskaarten, een lotelingtrommel, foto’s uit de oude doos en een relict van melaatsendokter Hemerijckx. ‘Toer der Torens’ speurt ook naar interessante voorwerpen over de lokale geschiedenis en folklore die de Voordenaars uit hun kelders en zolders hebben opgedolven. Tenslotte biedt het interieur van de kerk voldoende fraais voor wie ze nog niet eerder heeft bezocht: een 15de-eeuwse doopvont, lambrisering in rococo, een orgel van Van Peteghem uit 1769 en een preekstoel uit hetzelfde jaar waarop de tien geboden staan afgebeeld.

 

Praktisch

Toer der Torens in de Sint-Pietersbandenkerk van Voorde (Sint-Marcellusstraat) op zaterdag 19 en zondag 20 januari, telkens van 14 uur tot 17 uur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 22 jul 2019
Jacky Delcour | 19 jul 2019
Jacky Delcour | 15 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 09 jul 2019
Jacky Delcour | 03 jul 2019
Jacky Delcour | 30 jun 2019
Jacky Delcour | 27 jun 2019

archief